torstai 26. huhtikuuta 2012

Hopeavioletit kevätkynnet

Nyt on kevättä ilmassa ja kynsissä! Lähestyvän viikonlopun kunniaksi poistin vanhat rapsahtaneenrumat kynsilakat ja koristelin raapimet pitkästä aikaa oikein vaivalla ja hartaudella. Nuorempana olin varsinainen kynsihullu: annoin kynteni kasvaa megapitkiksi ja koristelin niitä mitä hulluimmilla kuvioilla ja väriyhdistelmillä, niiden piti aina mätsätä viikonlopun bilevaatteiden kanssa. Oli keltamustia salamoita, pinkkejä perhosia ja kukertavia kukkasia ja mustankimaltavaa goottitunnelmaa. Muistin, että silloin kynsistä tuli otettua kuviakin, kai se sitten oli ja on osa omaa taiteellista ilmaisumuotoa.

Heh, mietin tässä kynsikuviani eetteriin lataillessa, että mitä järkeä on bloggailla omista kynsistään! Tulin siihen tulokseen, että eihän siinä järkeä olekaan. Mutta silläpä ei ole myöskään väliä. Jotenkin siitä tulee vaan hyvä mieli, kun kissan komeat kynnet on saatu ikuistettua samaan tapaan kuin uusi vaatehanke tai ihanat kengät. Saahan sitä omaan julkiseen päiväkirjaansa laittaa mitä vaan, joten lukijat, kärsikää! :D

Aluksi kunnon rasvahoito kynsille, sitten hyvät viilaukset ja sitten hommiin. Pohjalle vahvistava kynsilakka ja sen kuivuttua eka kerros hopeakimalteista lakkaa. Näillähän menisi jo tällaisenaan, mutta eipäs nyt olla tylsiä.


Eka kerros hopeista kynsilakkaa
First layer silver nailpolish

Sitten otetaan purkki vaaleanviolettia lakkaa ja suditaan kynsien kärkiin vinot alueet. Lakkasuti kantsii ensin putsata liiasta lakasta ja sitten levittää lakka painamalla suti kunnolla kynnen pintaan, että kerroksesta tulee tasainen, nätti ja ohut. Liika lakka jättää paksun kerroksen, joka jää pullolleen ja nihrautuu helposti pois. Harjoitus tekee mestarin! Etenkin oikeakätiselle oikean käden kynsien lakkaaminen on oma taitonsa...


Lilaa lakkaa kynsien kärkiin
Purple nailpolish for decoration


Ja kynsien kanssa taiteilua harrastaville on toimiva vinkki myös se, että muistaa antaa kerrosten kuivua kunnolla! Vaikkapa ihan puolikin tuntia ennen kuin sutii uutta päälle. Muuten lakkakerros nahkeutuu pois ja pitää aloittaa homma alusta. Kiire ei siis auta, koska siinä menee loppuviimein vaan enemmän aikaa (ja hermot).

No niin, tässäpä sitten vielä yksi kerros hopeaa (haastavaa laittaa, kun täytyy varoa violetteja kärkiä!) ja sitten vielä hujaukset lilaa kärkiin. Kunnon kuivattelut ja komeuden kiillokkeeksi viimeistelevä ja suojaava kerros väritöntä suojalakkaa. Kevätkynnet ovat valmiit!


Valmiit hopeavioletit kevätkynnet!
Last layers plus covering transparent nailpolish. Ready!

6 kommenttia:

Kata kirjoitti...

Mä olen ottanut tämän blogihomman siltä kannalta myös, että päiväkirjaani kirjoitan mitä milloinkin mieleen tulee. Kun kirjoittaa siitä mikä itseä oikeasti kiinnostaa, löytyy kosketuspintaa muittenkin ihmisten tunnelmien kanssa aika usein.

Minä ajoittainen kynsienpurija luen mielelläni sun kynsistä :) Nyt juuri mulla on itse asiassa taas itsekurin ja kynsienkasvattamisen hetki menossa ja oli hyvä saada kynsilakkavinkkejä!

Kulkukatti kirjoitti...

Kata, totta turiset. Oman blogin pitääkin näyttää omalta. Sitä vaan joskus suhtautuu turhan juhlallisesti tähän touhuun, tiedostaen liikaa, että apuuva, kuka tahansa kurkkii mitä täällä touhutaan :)

Hei, lakkaushan on juuri mitä oivin apu kynsienpureskelijalle. Aina vaan kunnon lakat pintaan niin ei tule pureskeltua - lakka maistuu pahalta. Kiva, jos vinkit tuovat iloa!

Anonyymi kirjoitti...

Höh, olin lähettävinäni kommentin,mutta eipä sitä nyt sitten kuitenkaan näy:-(

Onpa sulla hyväkuntoiset ja ihanan pitkät kynnet!Omani ovat aina olleet sellaiset repeilevät nysät. pari kuukautta sitten otin rakennekynnet ja nyt sitten käyn keskustelua itseni kanssa, kuinka kauan näitä pidän. Onhan ne kivat, mutta aika epäkäytännölliset:-)

Kulkukatti kirjoitti...

Pirpana, tää Blogger joskus tökkii kommenttien (ja muunkin!) suhteen.

Rakennekynnet ovat kans oikein komeita, tosin maksaahan ne vissiin aika paljo pidemmän päälle.

Kantsii hoitaa omia kynsiään hyvällä käsirasvalla ja vahvistavalla kynsilakalla plus lakalla, niin, ja pitää kumihanskoja aina kotitöitä tehdessä ja tiskatessa :)

Mulla ei ole ikinä ollut ongelmia kynsien kanssa, kasvavat liiankin lujaa, mutta koska ei voi olla ikinä tyytyväinen, olisin toivonut tuon huiman kasvun ja vahvuuden menneen mieluummin supisuomalaisen lisuisiin hiuksiini! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mulla omat kynnet "kuoriutuu", siis lähtee kerroksia irti:-(

Juu kyllä näihin kynsien huoltoon saa rahaa uppoamaan, mutta lohduttaudun sillä, että mulla on vastavuoroisesti halpa kampaaja:-) Kerran töissä juteltiin kampaamohinnoista ja tajusin, että pääsen todella halvalla työkamuihin verrattuna. Mutta kyllä varmaan loppuvuodesta sanon hyvästit näille kynsille.

Kulkukatti kirjoitti...

Voih, kuulostaa haastavilta nuo sinun omat kyntesi. Liuskottuville kynsillekin on omat huoltolakkansa, mutta enpäs tiedä onko sellaisista kovin paljoa apua. Mutta säästöä sentään jostakin ;)

Ihan hävettää myöntää, mutten ole käynyt kampaajalle moniin vuosiin... Äiti tasaa hiukseni aina tarvittaessa ja itse klipson hiuksia edestä kehystämään kasvoja. Tää on niin simppeli malli, että helpolla pääsee :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...