perjantai 27. huhtikuuta 2012

Cervo, italialainen kylä kukkuloilla Välimeren rannalla

Aurinko ei suosinut meidän Välimeren reissulla tuossa joku aika sitten, mutta maisemat ja tunnelmat olivat sitäkin elämyksellisempiä. Ajoimme Cervoon, se on piskuinen kylä korkealla kukkulalla ihan Välimeren rannalla, muutaman hetken päässä Ranskan rivierasta.


Cervo
Kylä Välimeren kupeella - Mediterranean village


Cervo tarjosi kaikkea sitä mistä tykkään vanhoissa kylissä: kiipeilyä, sinne sun tänne seikkailevia reittejä, kapeaakin kapoisempia kujia ja labyrinttimaista seikkailua, aitoa vanhanajan tunnelmaa, ihanan rompsahtaneita taloja, upean merimaiseman ja sitruunapuita muurien kätköissä.



Vanhoja taloja, kapeita kujia
Old houses, narrow little streets



Minähän vipelsin kuin pieni eläin pitkin näitä jännittäviä kujia! Oli taas kuin olisi ajassa siirtynyt taaksepäin. Cervo oli vieläpä tuona iltapäivänä tosi hiljainen, eipä ollut montaa muuta kulkijaa, joten epätodelliseen elämykseen heittäytyminen onnistui sujuvasti.


Satumaisia karamellitaloja ja yksi Kulkukatti säntäilemässä sinne tänne tässä labyrinttikylässä
Fairytale-like caramel houses and one TravelCat running around in this lovely labyrint



Juu, Cervoon ei kantsi lähteä kikkailemaan, jos on vähääkään huonot jalat. Nimittäin kujia ja portaita piisaa enemmän kuin laki sallii. Mutta siksi tämä kylä niin huippuihana onkin! Välillä ihan eksyin, kun suuntavaisto meni sotkuun kurvailevilla reiteillä. Mutta kun tarpeeksi kapuaa ja kiipeää, niin saapuu ylös, mistä näkyy hienosti sekä kylä että aina yhtä ilahduttava Välimeri. Näissä maisemissa sielu virkistyy:


Cervo ylhäältä
Cervo from up


Ranskan rivieralla on vastaavia pikkukyliä, mutta ne ovat kaikessa kauneudessaan ja hienostuneisuudessaan liiankin "siistejä", Italian puolella kylät ovat enempi ränstyneitä ja talot suloisesti kulahtaneita. En vältsysti itse asuisi täällä, mutta satunnaista estetiikkamatkailijaa varten tällaiset alkuperäisen elämänmakuiset kylät ovat ihan ykkösiä! Vierailijana saa keskittyä vain tuohon erilaiseen kauneuteen eikä tarvitse miettiä, että hitto, rahakukkaro jäi kotiin, kiipeänpä nuo portaat ketterästi jälleen kerran ylös asti tai kiroilla pari kertaa kuussa rikkoutuvia vesiputkia tai etsiä ekstravilttiä talven viiman puhaltaessa läpi ikkunanpielistä, hih!


Näistä akkunoista kelpaa kurkistella Välimerta
From these windows it must be a joy to watch the sea

Hassu siivouskärry, romanttinen lamppu ja taiteellisesti rapistunut ovi
Funny cleaning moped, romantic lamp and an old artistic door

Mummo koirineen kiipeämässä ylös Cervon kujia
Old mamma with her dog climbing up on Cervo hills



Cervon kirkkoaukiolta avautuu todella sykähdyttävä näkymä merelle ja Ligurian rantamille. Otin alla olevan kuvan kirkon portailta. Lokit kriikkuivat kalaa ja kaartelivat kylän yllä tuoden terveisensä suolantuoksuiselta mereltä, vanha pari asettui espressolle kahvilan koukerokoristeisille tuoleille ja pikkulapset pelleilivät kiipeillessään ylös korkeita portaita kirkko-piazzalle. Meri huojui kohti rantoja, kuten jo vuosisatoja sitten, kylän muurin takana oliivipuut nyökkäilivät tuulessa ja Ligurian kukkulat uinahtelivat iltapäivän sinisessä usvassa. La vita è bella!


Näkymä kirkon portailta
Scenery from church steps

Oliivipuita meren äärellä
Olive trees next to the Sea


***

Cervo is a little village on the hilltop next to Mediterranean Sea. It´s old and has its´ original charm. Narrow little streets build up like a labyrinth - just what I like: to get lost in pretty fairytale-like village. There is lot of walking up and down: stairs and streets are coming and going like from nowhere! But then up on the hilltop you will see fabulous scenery, you can take a breath and admire the beautiness of Mediterranean landscape and Italian old houses. There is a gorgeous square in front of the church, café where you can enjoy of espresso and the walk around the village offers the seaview plus plenty of olive trees - aren´t they pretty! Real Italian flavour with whole heart.

6 kommenttia:

Mine kirjoitti...

Tuolla minäkin olisin viihtynyt. Kujat, rappuset, ikkunaluukut, värit, rosoinen kauneus ja meri. Mikään ei voi silloin mennä pieleen. Kiitos tästä kierroksesta. Merkitsen paikan muistikirjaan. Sitten kun voitan lotossa ja menen minne mieli tekee, taidan käydä Cervossakin.

MadameS kirjoitti...

Oijoijoi, oot kyllä mahdottoman hyvä nostamaan matkakuumetta...ei oo meinaan ensimmäinen kerta, kun sellainen iski Mainiota Blogia lueskellessain!=) Cervo meni mullakin matkalistalle, joka tulee muuten olemaan tän blogin ansiosta loputtoman pitkä...=D Ja vieläpä Ihastuttavan kauniita kuvia Estetiikan nälkään!

M. Metrossa kirjoitti...

Heippa! Heitin sinua Hyvän mielen asioita -haasteella! Toivottavasti tulee hyvä mieli! :)

Matkatar kirjoitti...

Vau, ihania kujia! Minäkin tykkään matkustella paikoissa missä pääsen kuvailemaan juuri tuollaisia vanhoja paikkoja ja takapihoja...kiva blogi sulla!

Kulkukatti kirjoitti...

Mine, olkaatten hyvä! :) Lotto-onnea sitten sinulle toivoen, Italiassa on niin monia ihania paikkoja, että voisi kuukaustitolkulla kiertää tällaisia vanhoja kyliä.

MadameS, kiitos ja anteeksi ;D Mutta onneksi jo nojatuolimatkailukin virkistää! Mutta odotappas paria seuraavaa matkakirjettä... Pelkään pahoin, että villiinnyt entisestään viime viikonlopun reissustamme, nimimerkillä Yltiöromanttisen Makusi Tunteva, hihhii!

Kulkukatti kirjoitti...

M. Metrossa, kiitos, kiitos! Juu, kyllä tuli hyvä mieli :) Minulta löytyykin jo samaisen haasteen listaus (haaste-otsikon takana), mutta koska aihe on niin ihastuttava, lupaan laittaa pian lisäystä siihen!

Matkatar, hauskaa, kun löysit blogiini ja kiva kun juttuni ja kuvani tuovat iloa! Vanhat paikat ovat totta tosiaan ihan mielettömän kauniita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...