maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kevään kukkivia puita Parco del Valentinossa ja haaste



Olin valokuvauskävelyllä tuossa meidän lähistöllä, Po-joen varrella olevassa Parco del Valentinossa, joka on paikallisten suosittu kohtaus- ja lekottelupaikka. Ilma oli lämmin ja taivas sininen, aurinkopaikoilla asteet taisivat kiivetä jopa +25 asteeseen eli ihan kesämeininki suomalaisittain.

Puisto oli värikylläinen pensaista ja puista, joiden oksat notkuivat mitä ihanampia vaaleanpunaisia, punaisia, keltaisia ja valkoisia kukkia. Halusin ottaa kunnolla kuvia silmiä hellivästä näkymästä ennen kuin puut lakastuvat.

Tässä väriä hersyvän kukkaisten kuvien lomassa on hyvä hehkuttaa myös hyvää mieltä. Sain taannoin kivan haasteen kanssabloggaaja Tampereen plikalta. Tarkoituksena on kirjoittaa 10 kohdan lista niistä asioista, jotka tuovat hyvän mielen. Heitänpä saman haasteen KatalleMinelle ja Pirpanalle ja upouudelle bloggaajalle MadameS:lle.



Valkoista hempeilyä suihkulähteellä
White romantics by fountain side


Saan niin monista asioista, isoista ja pienistä, hyvää mieltä, että on tosi vaikeaa rajata lista vain kymmeneen kohtaan, apuuva! Mutta tässä tajunnanvirtatekniikalla tuotettua enemmän tai vähemmän järkevää pohdintaa kaikista ihanista asioista elämässä:

1. Valo. Ilman valoa ei ole elämää ja ilman sitä naatistuu henkisesti totaalisesti. Täällä Etelä-Euroopassa valosta saa nauttia melkein ympäri vuoden. Suomen kaamosta ei tule koskaan ikävä.

2. Värit. Rakastan värejä! Olen värien äärellä kuin lapsi karkkikaupassa. Värit ovat tärkeät myös siksi, että harrastan maalausta. Jo pienenä järjestin säännöllisen pedantisti uuden ison tussipaketin kynät värijärjestykseen. Ja samaa pakkomiellettä toteutan yhä ripustaessani pyykkejä kuivumaan. Heh, outoa mutta hauskaa ;D


"Huhtikuu"-niminen veistos Parco del Valentinon suihkulähteellä ja valkoinen kaunotar
Statue "April" in Parco del Valentino´s big fountain and white beauty


3. Aasit. En tiedä olenko ollut aasi entisessä elämässäni, mutta nuo hilpeänharmaat söpöläiset saavat aina hymyn huulille. En voi vastustaa aaseja! Ranska on aasibongailuun oiva maa. Tosin jos minä olen autokyydissä, täytyy aina varautua siihen, että kesken matkanteon voi kuulua pelkääjän paikalta aasin hiihausta vastaava kovaääninen onnenkiljaisu merkiten, että aasi on bongattu ja pitää lyödä jarrut pohjaan valokuvaamista varten.

4. Herkuttelu. Voi kuinka hyvä mieli tuleekaan kunnon mässäilystä! Tätä ei tosin voi harrastaa usein, koska varavatsaa ei ole keksitty ja haluan säilyä mitoissani naisellisessa turhamaisuudessani :) Mutta joskus on mahtavaa mättää herkkuja nassuun - just name it: jäätelöä, täytekakkua, suklaata, lättyjä, vohveleita, pullaa, leivoksia, sipsejä, popcornia...



Pinkit pensaat ja elegantteja kukkia koristamassa oksia
Pink trees and elegant flowers decorating tree branches



5. Soitto tai viesti Suomesta. Voi kuinka hyvä mieli tuleekaan, kun joku rakas ottaa minuun yhteyttä Suomesta. Se tuo kotoisan olon ja sitoo minut yhteen omieni kanssa. On hauskaa vaihtaa kuulumisia ja kuulla mitä Suomeen kuuluu.

6. Onnistuminen. Kun saa aikaiseksi sellaista mitä on haaveillut ja suunnitellut. Kun maalaus luonnistuu tai kirjoitus kulkee jouhevasti tai saa päivän työt tehtyä rivakasti ja asiat sujuvat kuin itsestään. Tajuttoman hyvä mieli tulee, jos on ensin yrittänyt ja ängertänyt jotain vastoinkäymisten kautta, ja viimein sinnikkyys palkitaan. Oi autuasta oloa!



Vaaleanpunaista kukerrusta oksilla
Rosy flowers in the trees



7. Liikunta. Lässähdän henkisesti ja fyysisesti, jollen saa liikkua säännöllisin väliajoin. Liikkuminen vetreyttää jäseniä ja pistää kropan ja mielen töihin, kun veri kiertää rivakammin ja energinen olo alkaa kiertää vinhaa vauhtia sisuksissa. Kunnon hikilenkin ja raikkaan suihkun jälkeen on aina hyvä mieli!

8. Pienet onnen hetket. Ne ovat sellaisia ennalta-arvaamattomia ilonsäväyksiä päivässä, jotka piristävät mieltä tai nostattavat hymyn huulille. Oli sitten kyseessä mielettömän kaunis auringonlasku, eläinten puuhastelun seuraaminen, auringonpaiste kasvoilla, kaunis lause toiselta tai hiljainen hetki teekupin äärellä.


Hempeitä kukkia ja utuisia maisemia Po-joelta
Romantic flowers and misty sceneries from Po-river


9. Luonto. Olen riippuvainen luonnosta. Vaikka keskustassa on näppärää asua, en voisi elää ilman luontoannosta. Ja nyt en puhu mistään puistosta, vaan: kunnon metsästä, villistä niitystä, purskuavasta koskesta, erämaasta tai korpijärven liplatuksesta. Paikasta, jossa saa hiljentyä pohdiskelemaan omaa olemassaoloaan, seuraamaan luonnon ihmeitä, keräämään kukkia, marjoja tai sieniä tai vain nauttimaan hetkestä ilman ihmisen rakentamaa maisemaa.


10. Lähimmät ystävät. Ilman parhaita ystäviäni en olisi minä. He ovat muokanneet omalla olemassaolollaan minusta tällaisen kuin olen tänä päivänä. Kukin tärkeä ihminen on vaikuttanut minun polkuuni ja ajatuksiini. He ovat peilini. Ystävät saavat hyvälle mielelle, kun ovat mukana onnessa tai lohduttavat surussa, heihin voi luottaa ja heille voi uskoa ajatuksensa.


Keltainen väripommi Po-joen äärellä
Yellow colourbomb on Po-riverside


***

The spring is gorgeous here in Turin. The parks are in full bloom and giving lots of candy for eyes with all the delicious colours in the trees and bushes. Different shades of pink, rose, red, yellow and white. I had a day walk in Parco del Valentino and took some lovely photos to share them with you.

While enjoying of beautiness of flowers is suitable moment to think about happy things in life. I got a challenge from a co-blogger. Idea is to list ten things that gives me good feeling. It´s really difficult to think ten things because I can get good feeling from so many things - smaller and bigger ones. But here it is, my list. I gathered it up just like that, quickly and it´s not in any specific order.

1. Light
2. Colours
3. Donkies
4. Eating unhealthy stuff ;)
5. Call or message from Finland
6. Succeeding in what I have wanted
7. Sporting
8. Little moments of happiness
9. Nature
10. Closest friends



13 kommenttia:

Ciacy kirjoitti...

Ihana tuo kolmas kohta, Aasit...luin sen aluksi Aasia, kunnes muistin sun mieltymyksen aaseihin, hih! IHANA tuo viimeinen keltainen kukkapensas tai mikà lie :D

Kulkukatti kirjoitti...

Hehee, aasit OVAT ihania! :D

Tuo keltainen kukkapensas Parco Valentinon kupeessa on toden totta upea. Olen ottanut siitä kuvan joka kevät täällä ollessa, heh. Nyt kävi huono tuuri ajoituksen suhteen, kun se viereinen punaisena kukkiva puu oli ehtinyt jo lakastua. Näitä keltaisia puskia on pitkin poikin Po-joen rantoja, piristää kivasti maisemaa.

Kata kirjoitti...

Paljon kiitoksia haasteesta! Tätä on kiva ruveta mietiskelemään!

Hienoja kuvia. Mahtavankauniita puita ja kukintoja. Ja keltaistakin keltaisempi pensas.

Multa on jäänyt jotenkin huomaamatta tuo Valentinon suihkulähde vaikka käymmekin Torinossa ollessamme usein Valentinossa kävelyllä; anoppi asuu siinä ihan lähellä. Täytyy suunnata kävelyretki tuonne suihkulähteelle seuraavalla lomalla - tuo Huhtikuu-patsas jotenkin vetoaa muhun!

Kulkukatti kirjoitti...

Kata, ollos hyvä :)

Tuo iso ja kaunis suihkulähde on pikkuisen matkaa siitä linnasta poispäin. Siinä linnan takana on nurmikenttä ja suihkis on sen toisella laidalla, ylempänä kulkee autotie. Tuo huhtikuu-veistos on minusta hienoin kaikista, siinä on todellista kevään henkeä.

Mine kirjoitti...

Kiitos paljon haasteesta. Olen tehnyt sen jo jokunen aika sitten, joten jätän uusinnan väliin omassa blogissani. Sen sijaan sanon sinulle, että tulen juuri nyt hyvälle mielelle 1. kauniista kukistasi 2. auringon paisteesta ikkunaan, vaikka se näyttääkin likaiset ikkunat 3. pöydällä olevasta tulppaanikimpusta ja 4. pian silitetystä puhtaasta liinasta niiden alla 5. laihutusviikkojen jälkeen saapuvasta pääsiäisestä, jolloin meinaan syödä kasan rahkapullia hyvällä omalla tunnolla 6. kohta saapuvasta vieraasta 7. terveestä kuopuksesta viikon sairastelujen jälkeen 8. suunnitteilla olevista kesän matkoista 9. kupillisesta kahvia ja 10. musiikista joka soi korvissani.

Kulkukatti kirjoitti...

Hih, kiitos kiitos Mine! :D Hyvältä kuulostaa listasi. Meilläkin on tulppaanikimppu piristämässä. Ai ai, rahkapullia... Tars leipoo minunkin. Pääsiäisen aika on mitä oivin (teko)syy herkutteluun!

Notorious C.H.I.C. kirjoitti...

Che bello! Ja ihania hyvänmielen herättäjiä :)

Tarja kirjoitti...

Kauniita kuvia ja ihania ajatuksia onnellisuudenlahteista!

Kulkukatti kirjoitti...

Vera, Tarja, kiitoksia!

Onpa hyvä kun on tällainen kukkiva hyvänmielen lista nyt tehtynä, saa palata tänne, jos alkaa pikku asiat liikaa nyppiä ;)

MadameS kirjoitti...

Kerrassaan Ihastuttavia Asioita ja Kuvia Kulkukatilla...Rakastuin aivan silmittömästi noihin patsaskuviin *yllätys*, olivat musta äärettömän kauniita! Haaste on otettu vastaan, kiitos, toteutus voi ollakin sitten hämäläistyylillä=)

Kulkukatti kirjoitti...

Kiitoksia MadameS! Heh, en ole yllättynyt, että veistokset innoittivat sinua. Mun oli tosiaan pakko saada ne ympättyä kukkien kanssa, kun ovat niin mahdottoman romanttisia!

Eikä mitään kiirusta haasteen kanssa ;)

Simpukka kirjoitti...

Hyvä mieli tuli vastauksiasi lukiessa. Numero 1. valo, sehän tänne etelään sai tulemaan.
Suloisia kevään kukkia kuvissasi.

Kulkukatti kirjoitti...

Simpukka, kivaa kuulla ja kiitos! Listaan olisi voinut vielä lisätä muille hyvän mielen tuomisen :)

Valo on totta vie tärkeä, kauhulla olen seurannut kotikylän Tampereen lumimyräköitä, ou nou...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...