tiistai 29. toukokuuta 2012

Como-järvi

Viime viikot ovat kuluneet hieman hitaalla. Olen ollut kipeänä ja netinkin kanssa ollut hankaluuksia. Mutta nyt pääsen viimein kertoilemaan toukokuun alkupuolen reissusta Comolle. Eihän niin ihanaa paikkaa sovi sivuuttaa matkakirjeistä!

Olin ekaa kertaa Comolla ja olisin kyllä viipynyt pidempäänkin kuin vain kaksi päivää. Mutta siinäkin ajassa ehti nähdä hyvin aluetta, kun oli auto alla. Sää suosi ainoastaan ekana päivänä, toisena sateli välillä, mutta eipä haitannut menoa.


Maisema Comolta
Scenery from lake-Como


Oi kuinka rakastanakaan noita jyrkkiä rinteitä, niillä keikkuvia vanhoja tyylitaloja ja oliivipuita ja sypressejä. Tuossa yläkuvassa ollaan vasta matkalla kohteeseen. Pysähdyimme tien varteen, kun tuollainen postikorttimaisema oli kerrassaan pakko tallentaa kameralla.

Maisemissa on jotain välimerellistä, vaikka tunnelma on vielä voimakkaampi toisella järvellä, Gardalla. Comon ympäristö on ns. kylmempi: pohjoisempaa kasvillisuutta ja puustoa, esim paljon mäntypuita. Mutta oi sitä kukkien hehkua! Toukokuun alku on parasta aikaa, jos mielii ihailla kukkia eri väreissään järven laitamilla.


Menaggio, tyylitaloja rantabulevardilla
Menaggio, old time glamour


Viihtyisä hotellimme oli Tremezzossa, mutta autolla kurvailimme eri paikoissa. Pikkukylät kun ovat aivan toisensa vieressä. Muun muassa Menaggio on erittäin viehättävä paikka. Siellä on vilkkaampi meininki ja silmälle paljon iloa kauniista vanhanajan tunnelmaa henkivistä taloista, elegantista rantabulevardista, suuren järven sinisistä aalloista ja vehreästä kasvillisuudesta.


Vanhoja autoja ja ihanaa järvimaisemaa
Old cars and beautiful lake

Menaggio, lake-Como


Comoa ympäröivä luonto on jylhempää kuin Gardalla. Paljon sinisiä vuoria, kauempana pohjoisessa jopa lumipeitteisiä huippuja. Ilmastokin on pikkuisen viileämpi, vaikka toukokuun alussa aurinko porotti keskipäivällä ihan tarpeeksi nenänpunoituksen partaalle.

Turisteja oli jo yllättävän paljon liikkeellä. Garda ja Como ovat kumpikin tosi suosittuja saksalaisten ja itävaltalaisten matkaajien keskuudessa, alueet kun ovat suht lähellä. Hotellimme oli pieni, mutta sielläkin oli kaikkia muita paitsi italialaisia! Ulkoillessa turistien läsnöolo ärsytti välillä, mutta ei näin matkailullisesti suosituissa kohteissa voi kokea autenttisuutta. Se lienee kadonnut jo pari vuosisataa sitten matkailijoiden löydettyä Pohjois-Italian ihanaiset järvimaisemat. Sitten täytyy vaan unohtaa muut, kääntää katse pois saksalaisten eläkeläisten bussista ;) ja keskittyä nauttimaan maisemista ja leppeästä järviseudun tunnelmasta.


Como-järvi ja romanttinen mietiskelypaikka aaltojen partaalla
Lake-Como and romantic get-away


Heh, olisi kiva tietää, ärsyyntyykö kukaan muu matkailija joskus meikäläisestä, kun turistihan minäkin. Jotenkin sitä unohtaa, että on itsekin ns. muukalainen. Italiassa asuessa "omii" maan itselleen eikä koe itseään samalla tapaa vieraaksi kuin muualla matkaillessaan.

Hyvää ruokaa ei tietenkään unohdettu! Koska järvellä ollaan, kalaa piti tietenkin syödä koko ajan, ja nimen omaan Comosta pyydettyä. Erilaiset kalaruuat ovat suuria suosikkejani, voisin herkutella kalalla melkein joka päivä. Valkkasin ihan simppelin annoksen paistettua kalaa sitruunalla ja oheen grillattuja vihanneksia, jotka ovat Italiassa hyvin tyypillinen lisukeannos. Kummankin päälle tietenkin oliiviöljyä! Namia oli.


Järvikalaa ja grillattuja vihanneksia oliiviöljyllä
Lake fish and grilled vegetables with olive oil


Matkakirjeen pakollinen eläinaihe tulee hassun koiran muodossa. Olimme ekana päivänä lounaalla Menaggion sivukujalla luvalla sanoen aika turistisessa paikassa (olimme taas tapamme mukaan myöhässä ja se oli ainoa paikka, missä vielä tarjoiltiin!). Kujan toisella puolella oli metallinen aita ja sen takana kipitteli koira, joka olisi ollut valtavan kiinnostunut kujan tapahtumista. Varmaan toiselle tosi kiduttavaa, kun ravintolasta tulvii nenuun mitä herkullisempia tuoksuja, heh! Koira tuhisi valkealla nenällään koko ajan aidan alta. Kai se sai jotain kurkittua tällä tapaa. Resvana!


Hassun koirulin lempipaikka
Funny dog sneeking out what happens on the street



Seuraavassa matkakirjeessä matkaillaan Como-järven villoihin, niissä piisaa paljon romanttista nähtävää.


Sinisiä aaltoja, italialaisen koukeroista kauneutta ja purjevene kaukaisuudessa
Blue waves, Italian curvy beautiness and sailing boat in a distance

6 kommenttia:

Mine kirjoitti...

Como-järven haluan vielä joskus nähdä ja kokea. Ihan pakosti. Sydämen halusta.

Taas teillä järisee. Voi ei. "Se on tänne tulossa" ennusti mies. Toivottavasti se on väärässä.

Kulkukatti kirjoitti...

Como-järvi on toden totta kaunis! Vuoret, sininen järvi ja vehreys ovat toimiva yhdistelmä.

Joo, Italian järistykset sen kun jatkuvat - karmeaa... surku käy rakkaimpiensa ja kotiensa menettäneitä. :( Linja tuntuu jatkuvan sinne suuntaan, kun viime syksynä kohta oli Torinossa ja nyt kaakkoon päin... Mutta toivotaan,e ttä laatat ovat rutisseet liitoksistaan nyt tarpeeksi toistaiseksi.

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Olipas ihana löytää Blogisi.
Italia on ainoa välimeren maa missä en ole koskaan käynyt. En oikein tajua, miten se on jäänyt väliin.

Nyt on ihana lukea upeista paikoista Italiassa, sillä haluan sinne ehdottomasti, kun saan tuon miespuolisen innostumaan:)

Kurjaa, kun Italiassa on nyt noita järistyksiä.
Kaunista seutua molempien järvien ympäristö.

Mukavaa kesää sinne kauas!

Kulkukatti kirjoitti...

Kiitoksia Hanne! Italia on Euroopan ihanimpia maita, kannattaa ehdottomasti kokea. Ehkäpä näistä matkakirjeistä saat inspistä, minne kohteeseen/kohteisiin voisitte suunnata :) Kivaa kesää sinullekin!

Satu kirjoitti...

Upeita kuvia. Olisi ihanaa joskus päästä noihin maisemiin :)

Kulkukatti kirjoitti...

Satu, kiitos! Comolla olisi vaikeaa olla ottamatta hienoja kuvia :) Suositeltava kohde kerrassaan, kuten iki-ihana Garda. Pohjois-Italian järviseutu on ainutlaatuisen kaunista, siellä on läsnä yhtä aikaa välimerellinen ja alppinen tunnelma.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...