maanantai 21. toukokuuta 2012

Haastetta kevääseen!

Tässä on aika vierähtänyt, enkä ole vaan kerinnyt päivittää matkakirjeitä. Ilokseni olen kerennyt saamaan tässä viime viikkoina myös pari mukavaista haastetta! Hyvän mielen haasteeseen olenkin vastannut jo aiemmin, mutta koska aihe on niin piristävä, laitan tässä viimein M. Metrossa toiveesta tämän hetken hyvän mielen aiheuttajia:

1. Aurinko - valo virkistää ja saa väritkin hehkumaan ihan uudella tavalla!

2. Hyvä ruoka - herkullinen, mutta terveellinen ruoka pitää liikkeessä, hyvin syömisestä nauttii aina.

3. Uudet lenkkarit - ostin alesta Reebokin uudet juoksulenkkarit, jotka ovat höyhenenkevyet ja johtavat iloisesti eteenpäin lenkkipolulla.

4. Pussi sipsejä - en syö kovin usein, mutta tämä nautinto on rapeudessaan ja rasvaisuudessaan hyvää mieltä tuova juttu.

5. Kuohuviini - kunnon kupliva kuuluu kevääseen ja ilahduttaa sopivan suolapalan kanssa (tai ilman;)

6. Kummipoika - kaksi ja puolivuotias pikkupoju on vaan niin ihastuttava hassuissa kommenteissaan, elämän ihmettelyssään ja kaikessa söpöydessään!

7. Paperilehti - luen uutiset yleensä netistä, mutta on se jotenkin kivempaa lukea uutiset teekupin ääressä oikean paperilehden sivuilta. Hetki on tärkeämpi ja pyhitetympi.

8. Vihreys - luonto on niin hehkuva keväisessä eleganssissaan, että silmiä ihan huikii luonnon kaunis vihreys ja elämänvoima.

9. Hymy - kevät saa ihmiset hereille talven jäljiltä ja kaunis hymy on mitä kivoin tapa ilahduttaa ihan ventovieraita niin antajana kuin saajana.

10. Rakkaimmat - ovat aina tukena ja turvana, naurattajina ja vakaina olkapäinä.





Toistakin haastetta on pukannut Minen toimesta, kiitos hänellekin :) Tässä lista kysymyksiä ja meikä-Katin vastaukset:

1. Jos joutuisit valitsemaan vuodenajan, jossa eläisit aina, minkä valitsisit ja miksi?
Tämä oli vaikea sikäli, että talvi on mielestäni esteettisesti kaunein vuodenaika (siis tarkoitan oikeata lumista pohjoisen talvea enkä harmaata räntätalveä;), kesä on ihana taas siksi, koska se on niin lämmin eikä tarvitse kääriytyä paksuihin vaatteisiin, mutta lopulta taidan valita vastaukseksi kevään. Se on jo vihreä, ihana ja aurinkoinen. Luonto on juuri puhkeamassa kukoistukseensa ja koko elämä on täynnä uuden odotusta.

2. Haluaisitko osallistua johonkin tositv ohjelmaan?
Apuuva, en! Pelkkä ajatuskin sai pelästymään, hih!

3. Laulatko autossa?
Joskus, mutta en silloin kun ajan itse, mitä ei tosin tapahdu kovin usein rapistuneiden ajotaitojen vuoksi...

4. Mihin maahan aiot matkustaa seuraavaksi?
Taitaa osua Suomen matkailuun.

5. Pitäisikö sinun mielestäsi imaamikoulutus mahdollistaa Suomen yliopistoissa?
Tähän aihealueeseen en ole perehtynyt, mutta näillä tiedoilla vastaan kieltävästi. Muslimiyhteisöt osaavat varmaan itse parhaiten järjestää tarvittavan koulutuksen tarpeisiinsa. Suomi on luterilainen maa, joten en näe välttämättömänä alkaa järjestämään eri uskontokunnille heidän opetukseensa liittyvää koulutusta. (Sivuhuomiona mainittakoon, että olen itse uskonnoton.)

6. Haluaisitko, että Turkki otetaan EU:n jäseneksi? Miksi?
Hmm, taidan vastata kieltävästi. Ihan siksi, että Turkilla on vielä tekemistä ihmis- ja eläinoikeuksien tasolla. Tosin onpa jäseninä jo sellaisia, joilla on vastaavaa tekemistä, vaikkapa Espanja inhoine härkätaisteluineen. Lisäksi Turkin taloustilanne ei ole hirmuisen hyvällä pohjalla, olen ymmärtänyt. On tietysti tarpeen tukea niitä, joilla menee heikommin, mutta se voi tapahtua muutenkin kuin ottamalla jäseneksi EU:hun. Taloustilanne on juuri näinä aikoina vaikea EU:ssa, ja Kreikka painiskelee sen välillä, erotako Eurosta vaiko ei. Turkin ottaminen mukaan voisi aiheuttaa lisää vakavia talouskomplikaatikoita.

7. Mikä on lempikakkusi?
Eih, vaikea! Joka tapauksessa jonkinlainen muheva kermakakku - olkoon siinä sitten kirsikoita ja tummaa suklaata tai mansikoita ja banaania. Mutta kunnon korkeus pitää olla, hyvin kosteutta ja makua ja oikeaa kuohukermaa täytteenä.

8. Oletko unelmien työssä?
En ole, koska olen työtön tällä hetkellä. Tai siis takana on kotirouvuus, mutta tässä lienee kysymys oikeasta työpaikasta.

9. Suunnitteletko elämääsi vuoden sykleissä vai elätkö tätä päivää?
Sekä että. Käyn läpi tulevaisuuden skenaarioita ja toiveitani vuoden päähän tai jopa pidemmälle, mutta en tee itselleni mitään deadline-listaa. Pidän asiat mielessä ja tavoitteissa, mutta otan rennosti sen suhteen, että elämänkulku voi aina heittää tilanteen mukaan eikä mikään mene yleensä niin kuin on sen suunnitellut. Joustava suunnitelma on siis parhain :)

10. Mikä saa sinut itkemään?
Joku kamala rikos, joka kohdistuu lapsiin, vanhuksiin tai eläimiin. Itkahdan toki muustakin, kuten vaikkapa ylimaallisen kauniista musiikista tai tunteisiin vetoavasta tarinasta.

11. Suurin haaveesi?
Hmmm... Taidanpa jättää tämän viimeisen Kulkukatin yhdeksi salaisuudeksi :)

3 kommenttia:

Simpukka kirjoitti...

Mielenkiintoisia ja hyviä vastauksia sinulla.
Kevät on myös minun vuodeaikani, tosin tämän kevään ilmoja ei voi kehua

Mine kirjoitti...

Täältäkin on vastauksesi luettu mielenkiinnolla ja kiitollisella mielelläkin. Ilmeisesti ette olleet maanjäristys-alueella?

Kulkukatti kirjoitti...

Simpukka, kiitosta! Voi harmi, jos säät eivät siellä suosi. Mutta eiköhän se tästä vielä muutu helteen hellimäksi :)

Mine, ollos hyvä ja eipä kestä :) Torinossa asti järistys ei ollut niin vahva. Kamala uutinen totta vie, kun ihmisiä ihan kuolikin... Surku käy uhreja ja omaisia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...