torstai 19. toukokuuta 2011

Satunnaisia otoksia Pariisista

Laitoin tähän kirjeeseen loput kivat Pariisin kuvat, kun en tiennyt, mihin tuupata ne viime jutussa.

Yövyimme Holiday Innissä, Montparnassen lähistöllä. Sijainti oli samalla sopivasti kävelymatkan päässä Luxemburgin puistosta. Vähääkään isommissa kaupungeissa ranskalainen Kollini haluaa aina autotallipaikan, mikä rajoittaa mahdollisuuksia, Pariisissa vain harvassa hotellissa on autotalli.

Näkymä hotellihuoneen ikkunasta
Street seen from our hotel window


Tykkään majailla hotellissa. Kaikki on valmiina ja saa olla hoivattavana. Aamiainen on muuten meikäläiselle tärkeä juttu matkoilla – herkkusuu kun olen. Ja pitää olla kunnon buffet-tarjoilu! Eihän energinen Katti millään pelkällä croissantilla ja teellä pärjää lounaaseen asti. Holiday Innissä oli kunnon buffet-aamiainen, joten sillä jaksoi pitkälle.
Tässä tunnelmia kävelyltä kaupungin kujilta.

Tyylikästä asumista Luxemburgin puiston kulmilla
Stylish living near Luxemburg park in Paris


Tunnelmallinen kahvilaravintola kuudennessa kaupunginosassa
Lovely restaurant in Paris´ 6th city area


Lehtikiska
Kiosk in Paris


Saiskos olla ostereita?
Would you like to have some oysters?


Yritä nyt sitten kävellä tällaisten ohi... Tahdonvoimaa, tahdonvoimaa!
I tried to pass these by, difficult...



Romanttinen henkäys rokokoota antiikkiliikkeen ikkunassa
Romantic Rococo window in Parisian antique boutique


Emme ehtineet shoppailla, mutta jäätelökioskia etsiessä harhailimme jonkin verran myös Champs-Élysées´llä, Pariisin kuuluisalla ostoskadulla. Paikallisten ja turistien ohella siellä liikkuu kaikenmaailman hampparia, joten kannattaa pitää käsilaukusta kiinni!


Champs-Élysées ja iltapäivän ruuhkaa
Famous Champs-Élysées and afternoon traffic jam

Champs-Élysées ei ole enää yhtä hienostunut ostosalue kuin joskus ennen muinoin, enemmän siellä näkee linttalenkkareissa tallaavia turisteja kuin Chanelin jakkupuvuissa sipsuttavia pariisittaria Fifi-koirineen. Tämä jälkimmäinen oli siis joskus oma haavekuvani romanttisesta ja tyylikkäästä Pariisista, mutta kuten usein käy, todellisuus ei vastaa unelmointia ;)


Champs-Élysées

Italiassa on tottunut saamaan jätskinsä melkein mistä tahansa makeanhimon yllättäessä, mutta Pariisissa ei tullut vastaan jäätelökioskeja. Etsiskelymatkan aikana ehdin jo suivaantua, että jo nyt on kumma, jos ei Ranskan pääkaupungista saa yhtä tötteröä!

Löysimme lopulta Häagen-Dazs –jäätelöbaarin. Pöytää piti odotella tuskalliset parikymmentä minsaa. Jäätelönhimo oli äitynyt harhailun ja odottelun tiimoilta jo sellaisiin mittoihin, että ei auttanut muu kuin tilata kunnon mega-annos. Enfin, merci!

Suussasulava jätskiannos ja kissalle kermaa
Tasty ice cream


Riemukaari
Arc of thriumph


Jonkinmoisen palatsin kaunis portti
Golden gate in Parisian villa


Viimeisen turistikuvan nappasin auton ikkunasta. Lähdimme keskustasta Orlyn lentokentälle matkani jatkuessa kohti Suomea. Ooppera Garnier on upea rakennus! Harmi vaan, että tällä kertaa edessä oli kamala määrä ruuhkassa tööttäileviä autoja.

Ooppera Garnier
Garnier opera house in Paris



Here are rest of the photos I took in Paris. Beautiful restaurants, buildings, windows. Candy for the eyes!
We had difficulties to find just a small ice cream kiosk - impossible. But finally we found Häagen-Dazs ice cream bar. In Italy you find ice cream really everwhere!
Champs-Élysées is the famous, big shopping street. Sometime before I had romantic idea of this place as a stylish and chic street but in reality there are tourists in their old sneakers - not many Parisian ladies in their Chanel outfits :)
Enjoy of the pretty pictures!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...