sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Iltakävely Torinon keskustassa

Tuossa menneenä iltana olimme pienellä iltakävelyllä keskustassa. Täällä tuntuu jokaisena iltana olevan väkeä liikkeellä. Paikallisia ja myös turisteja, vaikka ei tämä tunnetuimpia turistikohteita Italiassa olekaan. Ilma oli mukavan lämmin, pärjäsi vallan mainiosti hameella ja T-paidalla. Harteilla oli ohut neuletakki.
Pääkohteena oli Grom-jäätelökioski, kun kummankin teki kovasti mieli jäätelöä. Heh, huomasin tässä juuri, että taidan mainita jäätelön melkein joka kirjeessä! No minkäs sitä intohimoilleen mahtaa ;)
Vaikka Torino on jo tuttu paikka, jaksan aina ihastella tätä komeaa kaupunkikuvaa. Öiseen aikaan Torinon kasvot muuttuvat: on varjojen ja valojen leikkiä, päivällä auringonpolttamat kujat muuttuvat hämyisiksi ja salaperäisiksi, katusoittajiien ja liikenteen melu hiljenee ja upeat, isot rakennukset ovat kuin kangastuksia vuosisatojen takaa.
Piazza Castello on kaunis aukio, jonka katseenvangitsija on kuvassa näkyvä Palazzo Reale, kuninkaallinen palatsi. Se on muuten ehdoton kohde Torinossa vierailevalle: salit ovat alkuperäisiä ja rakennus on hienosti kunnostettu. Sisään pääsee tosin ainoastaan varauksella ja ryhmän mukana.
Aukiolla on tilpehöörimyyjiä, jotka kauppaavat ilmassa heiteltäviä valohyrriä, siellä on nuorisoporukoita, jotka flirttaavat keskenään ja pitävät meteliä, turisteja, jotka katselevat niska kenossa komeita pytinkejä ja pariskuntia iltakävelyllä.

Piazza Castello, Torino

Seuraavan kuvan otin kääntymällä oikealle: siinä nököttää piazzan toinen palatsi, Palazzo Madama. Rakennuksen toinen puoli on Rooman aikainen porttirakennelma, mutta tämä uudempi puoli on rakennettu 1800-luvulla. Nykyään siellä on taidemuseo, jossa on esillä vanhaa taidetta, astioita ja esineitä keskiajalta 1800-luvulle. Pelkästään restauroidut salit mahtavine koristeluineen, kattomaalauksineen ja huonekaluineen ovat näkemisen arvoisia. Ja ylhäällä sijaitseva jättiläismäinen vastaanottosali on upea.

Palazzo Madama, Torino

Palazzo Madama on omia suosikkikohteitani täällä. Kuriositeettina mainittakoon vielä, että alakerroksessa voi tepastella lasisella lattialla Rooman aikaisten raunioiden päällä ja ylhäältä roomalaisesta tornista pääsee ihastelemaan Torinon keskustaa lintuperspektiivistä.
Torinossa on kilometritolkulla arkadikaaritettuja kävelykatuja. Via Roma, shoppailukatu on niistä näyttävin, mutta myös sivummalta löytyy nättejä kohteita, kuten tämä katu, joka kulkee kaupungintalolta piazza Castellolle.

Torinon arkadikaaria

Ja tässä hulppeasti yhtenäisen Italian juhlavuoden kunniaksi Italian värein valaistu piazza Palazzo di Città. Aukio on muuten vanha Rooman forum. Ei hassumpi paikka kaupunginvaltuuston kokouksille!
Torilla on usein markkinat päiväaikaan, tuotteita on tarjolla hunajasta juustoon, oliiveihin ja muihin lähialueen herkkuihin.

Piazza Palazzo di Città


Silmä ei tietenkään voinut välttää tälläkään kertaa houkuttelevia kauppojen ikkunoita, joista tuli tällä kertaa bongattua aivan uskomattoman makeet Dolce&Gabbanan pitsikorkkarit. Ihan mielettömän romanttiset ja suloiset!


Dolce&Gabbanan pitsikorkokengät
Lovely lace high-heels by Dolce&Gabbana







Korkkarikaunokaisia huokaillessani hokasin kauhukseni ajattelevani vain suomalaisen käytännöllisesti, että eipä tuollaisilla kengillä pitkälle pötki sateella ja kurakelillä, pilalle menevät heti kuitenkin.
Mitenkä nämä aivot saisi Italia-moodille? Eihän täällä tarvitse ajatella SÄÄTÄ vaatteita ostaessa! Mutta minkäs teet härmäläiselle ajatuksenkululle... Ei meikä-Katista ainakaan vielä ole tullut kovin eteläeurooppalaista :D

Kotimatkalla pysähdyin Kristina Ti´n ikkunan ääreen. Siellä on usein persoonallisia, kauniita vaatteita ja asusteita ikkunahoukuttimina. Piti ihan googlata liike ja tässä muillekin kiinnostuneille: Kristina Ti

Söpöt tanssijatar-korvikset à la Kristina Fi
Cute ballerina earrings by Kristina Fi


Couple of evening ago I had an evening walk with Mr Cat in the city center. Main reason was to get ice cream (what a surprise...:). At the same time it´s like a museum tour because architecture is so beautiful.
From the photos you find piazza Castello and Turin´s fabulous Royal Palace. I recommend visit! But you need to book it on before hand, they let only groups in.
On the right side there is fabulous Palazzo Madama. One of my favourite places in Turin, it´s really beautiful from inside, old art from Medieval time to 19th century, fabulous hall and well renovated palace rooms with old decorations and ceiling paintings. You can have a walk on top of Roman ruins on the ground floor´s glass floor. And then admire the city view from top of the Roman tower.
In Turin there are kilometres of archade streets. The most chic one is shopping street via Roma, but also elsewhere you find lovely areas. The photo with lots of lights is the City Hall. There is a market often on the day time in this piazza, people selling area´s products, honey, cheese, olives, bread, vines, artichokes etc.
We got our ice cream and peaceful stroll in late-evening city center.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...