tiistai 19. heinäkuuta 2011

Rooman muotia henkäyksellä antiikkia

Tämä bloggailu menee nyt ihan mekkoiluksi, mutta pakkohan tämä uusi hemaiseva vaate on esitellä. Ostin sen Roomasta viime reissulla, mistä olen jo ehtinyt höpöttää muutamassa kirjeessä.


Ihana Rooman tuliainen
Lovely souvenir from Rome

En todellakaan tarvinnut uutta kesämekkoa ja rahanmenoa, oikein yritin välttää kauppoja ja keskityin nähtävyyksiin. Mutta siinä via Nazionalella, ison taidemuseon vierellä, on Le Groupin putiikki. Muistin ostaneeni vuosia sitten Roomasta kesämekon juuri saman ketjun liikkeestä, ja silmäni harhailivat väkisin näyteikkunaan. Siinä loisti aivan upea leninki.

En voinut vastustaa näkyä, ja niin yksi asia johti toiseen eli oven avaamiseen, kiertelyyn, erilaisten mekkojen hypistelyyn, sovittamiseen ja lopulta ostamiseen. Valitsin tämän siksi, että se oli niin kesäisen pirteä, oikea väripommi. Malli on mielestäni tosi tyylikäs, vaikka samalla kepeä. Se istuu päällä tosi hyvin ja tykkään tuosta edustan hörsystä ja helman leikkauksesta.

No, minulla ei näin värikästä kolttua entuudestaan ollutkaan, joten eiköhän sellainen ole hyvä olla gaarderoobissa, kun täällä räväkässä Italiassa kerta asutaan vielä jokunen tovi ;)


Uusi mekko takaa
New summer dress from the back


Le Groupin vaatteet ovat italialaisen rönsyileviä ja värikkäitä. Hinnat ovat kukkaroystävällisiä, tästä pulitin 60 euroa. Leningeissä on kivoja yksityiskohtia, omassani on hauskat palmikko-olkaimet, niskan takana kiinnitys kahdella söpöllä napilla ja edessä erikoinen leikkaus.


Palmikko-olkain
Plait strap


Yksityiskohtia edestä ja takaa
Details from the front and back


En ole ihan varma pidänkö tuosta edessä roikkuvasta koristeesta, mutta eipä se päällä ollessa kovin paljoa näy kankaan lomasta. Ja jos se alkaa ärsyttämään liikaa, saahan sen siitä katkaistua pois.

Mitä tuumaatte? Killuttimella vai ilman?

Vaaran momentti seurasi heti ostoksen jälkeen. Bongasin kauniin valkoisen mekon Mangon ikkunassa. Simppelin tyylikäs, mutta samalla tosi erikoinen leikkaukseltaan. Me like!


Valkoinen houkutin
White bait


Mutta sain hillittyä kauneudennälän pelkän ihailun tasolle ja jatkoin matkaa tyytyväisenä tekemääni ostokseen.

Oma lomamuotini oli helteen pakottamaa, tyyliin niin kevyttä ja mukavaa kuin mahdollista. Nämä sandaalit ovat muuten ihan suosikit, nuo isot koristeet antavat tarvittavan säväyksen blingblingiä kaupunkikävelyyn.

Tosin, jos Vatikaaniin mielitte, niin ei kantsi talsia tällaisissa kirkkoon. Siellä ollaan über-tarkkoja pukeutumisesta! Eli kunnon kengät, polvet peittävät housut tai hame ja T-paita tai huivi olkapäiden piilottamiseksi. Muuten voi olla itku herkässä, kun vartijat käännyttävät tunnin-parin jonotuksen jälkeen tylysti portilta. Näin kävi muutamille onnettomille, kun olin viimeksi Vatikaanissa.


Timangisandaalit roomalaisen kirkon portailla
Blingbling sandals on a church steps


Piazza di Spagnalla näin mielettömän upeat saapasjalkakissan vermeet Sergio Rossin ikkunassa. Mikä kuosi ja korot! Pikkumustaa vaan päälle ja tuo laukku keikkumaan olalle. En kehdannut mennä sisälle liikkeeseen nappaamaan kuvaa (eikä se olisi varmaan sallittuakaan), joten nyt saamme tyytyä tämmöiseen epäselvään ikkunaotokseen.

Pääshoppailukatu Roomassa on via del Corso. Jos maku on kalliimpi, merkkiliikkeet löytyvät piazza di Spagnalta ja via Condottilta.


Tiikeri häkissä
Tiger in a cage


Kiertäessäni ympäri Rooman museoita ja katsellessani antiikin veistoksia siellä sun täällä, hoksasin yhtäkkiä veikeitä yhtäläisyyksiä nykymuodin ja antiikin kolttujen välillä. Katsokaapa vaikka tätä:


Viitteitä antiikista
Touch of antique


Ja tässä oma mekkoni vertailussa antiikin neitojen vaatetukseen:


Antiikin rönsyä
Decorations from Antique Rome


Ajattelemme aina antiikin vaatteet valkoisiksi veistosten värittömän pinnan mukaan, mutta kyllä silloinkin pidettiin erilaisista väreistä. Joissakin veistoksissa on säilynyt jälkiä maalauskoristelusta eli kaikki antiikin patsaat eivät näytä sellaisilta mitä ne olivat vuosisatoja sitten.

Tällä uudella kesämekolla karkeloisi siis vallan mukavasti myös antiikin kekkereissä ;)



I bought a new summer dress from Rome. I really didn´t need anything but this was too lovely to leave to the shop! I like very much the clothes of Italian boutique Le Group. They are feminin, colourful and Italian chic with lovely details. The prices are not too high, my dress was 60 euros.

The main shopping street in Rome is via del Corso but I found nice shops also from via Nazionale. If your taste is more expensive, then the best areas for posh style shopping is piazza di Spagna and via Condotti.

I noticed a funny co-incidence when walking around in museums and seeing statues from antique period: the fashion hasn´t changed so much! Just look at those pictures side by side. We have false belief that all the clothes were white in the Antique period. But the statues have lost their colour and we can´t know about the beautiful decorations and colourful fabrics the ladies wore at that time.

So, with my new dress I could easily go to the parties also in Antique Rome ;)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, onpa kaunis mekko! Hienot värit ja erikoinen leikkaus. Siellä Italiassa varmaan uskalataa paremmin laittaa värikästä päälle. Mekko toimis ilman sitä koruakin. Vaikka olishan se toisaalta sääli rikkoa se. T. Sara

Kulkukatti kirjoitti...

Hei Sara, kiitos kommentista :)

Totta, että täällä pukeudutaan rohkeammin kuin Suomessa - tarkoittaen sekä vaatteiden värikkyyttä että myös paljastavuutta, heh.

Ilman korua mekko olisi ehkä asteen tyylikkäämpi (rihkamakoru antaa kait vähän kitchmäisen vaikutelman), mutta jos sen katkaisee niin sitä ei saa sitten enää takaisin... Eikä ainakaan Italiassa mikään kimalle ole liikaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hauska toi kuvayhdistelmä nykypäivän ja antiikin hameista :D

Kulkukatti kirjoitti...

Kiitosta :) Veikeitä samankaltaisuuksia juu.

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis mekko! Tulipa mieleeni kun itse olin viikko sitten Roomassa ja jätin taakseni (mitä nyt kadun) todella kauniit talvinilkkurit eräässä puodissa Via del Corson varrella. Sattuisitkohan tietämään puodin nimeä, oli ihan Via del Corson alussa, Piazza del Popolon päässä. Piazza del Popolon suunnalta katsottuna oikealla puolella katua. Kaupassa myytiin pääosin mekkoja ja toppeja sekä mm. Disney-aiheisia t-paitoja. Onhan tämä nyt täysin hakuammuntaa mutta ajattelin silti kokeilla josko putiikin nimen saisin selville niin voisin ystävää pyytää tuomaan talvikengät kotiin (Ystävä menossa Roomaan 2vko päästä) Blogisi on myös mielenkiintoisen oloinen :)

Kulkukatti kirjoitti...

Heipsan Anonyymi ja kiitoksia mekkokehuista, ja kiva, kun pidät blogista :)

Voi itku, jos ihanat nilkkurit jäävät hankkimatta! Valitettavasti en muista kadun kauppoja tarkasti, MUTTA otetaanpas nykyteknologia avuksi:

mene google street viewhun, ja aloita vaikka juuri sieltä piazzan päästä etsiminen. Klikkaamalla pääset "kulkemaan" eteenpäin katuja ja katsomaan myös ylemmäksi talojen seiniä. Luulisi putiikin näkyvän!

Tässä linkki, johon laitoin jo valmiiksi piazzan, saa nähdä toimiiko. Jos ei, niin laita osoite sinne itse ja ei kun seikkailemaan Rooman kauppakadulle!

http://maps.google.fi/?hl=fi

Kerrohan sitten myöhemmin miten nilkkurimetsästyksen kävi, pidän peukut pystyssä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ah!

Mikä upea mekko. Todella kaunis ylläsi. Perus-suomalaisena (en perussuomalaisena sentään!) aina tuollaisen mekon nähdessäni rupean haaveilemaan pidemmästä kesästä..

Et on naisella kyl upea puku ja mieletön miljöö missä sillä askellella.

Tykkään blogista paljon. :) Fiksujen suomalaisten, kuten sinun, pitäisi blogata enemmän ulkomailta!

Kulkukatti kirjoitti...

Tervehdys toisellekin Anonyymille! Ja lämpöiset kiitokset mukavista kommenteistasi! :)

Suomen kesä on uskomattoman kaunis - mutta valitettavan lyhyt. Etelän leveyksillä mekot saavat jatkoaikaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...