maanantai 19. joulukuuta 2011

Eatalyn herkullinen joululahjapaketti

"Elämä on liian lyhyt syödä ja juoda huonosti"
Life is too short to eat and drink badly"


Olen ollut koko syksyn innoissani Eatalyn tulemisesta keskustaan, sillä ennen se oli kamalan kaukana Lingotton kauppakeskuksessa, minne Torinon julkisen liikenteen tuntien ei minua ihan helposti saa seikkailemaan.

Niin, mikäs tuo Eataly oikein on: se on italialainen slow food-, eko- ja lähiruokakauppa. Eatalysta saa monenlaisten ruokatarpeiden ohella myös keitto-, viini- ja ruokakirjoja - muutama niistä näytti olevan ihan englanniksi. Alakerrasta löytyy kemikaaleja ja keittiötarvikkeita. Viinivalikoima on erinomainen. Katutasossa on myös ravintola. Hinnat ovat tyyriimpiä kuin tavallisissa supermercadoissa, mutta tuotteiden laatu on tietenkin ihan eri luokkaa, ja onhan se nyt parempi ostaa lähialueilta tulevia tarvikkeita kuin kaukaa ja ties mistä rahdattuja kepulikamoja.

Eataly tarjoaa monenlaisia valmislahjapaketteja. On perinteistä panettone-kakku+samppanja -yhdistelmää, pastapaketteja sekä suolaisten tai makeiden herkkujen lahjapaketteja.

Eatalyn näyteikkuna
Eataly´s window


Kaupan alakerrasta löysin DIY-paketteja; neljä erikokoista lahjapahvilaatikkoa itse täytettäväksi. Mallilootan kanssa voi ensin mittailla, kuinka paljon ja mitä sinne mahtuu ja ostaa sitten oma oikeankokoinen paketti kotona täytettäväksi ja askarreltavaksi. Lootan mukana on myös jouluista "heinää" sisustan pehmikkeeksi, satiininen lahjanauha ja hauska kortti, josta kuva heti kirjeeni alussa.

Kiersin pahvilootan kanssa kauppaa ja keräilin sekalaisen otoksen italialaisia herkkuja anopille vietäväksi Ranskaan. Hän tykkää spaghetista, joten otin sitä. Ranskalaiset syövät aina aamiaisella marmeladia, joten niitä lähti mukaan myös. Lisäksi sokerittomia keksejä aamukaffen kanssa purtavaksi ja pari erilaista italialaista lihasoossia maisteltavaksi. Voilà!

Paitsi lahja on laadukkaista aineksista ja herkullinen, se on myös kivaa hupia joulunalushääräilyn merkeissä. Tässä meikäläisen joulutontun pajassa kootaan pahviläjää laatikon näköiseksi:


Eeatalyn tee-se-itse lahjapaketti
Eataly´s DIY gift box


Tässäpä herkkutuotteet aseteltuina pehmikkeisiin suht nätisti. Nuo spaghetit löin vielä päällimmäiseksi. Luulisi kelpaavan anopin keittiöön! ;)

Spaghettia, sokerittomia keksejä, kolmea erilaista marmeladia, naudanlihakastiketta ja jäniksenlihakastiketta
Spaghetti, sugarless cookies, three different marmelades, veal sauce and rabbit sauce



Valmista tuli ja hyvältä näyttää! Paketti kiinni, nauha päälle ja lahja on valmiina Joulupukin matkaan.


Lahja valmiina Ranskan maalle vietäväksi
Gift ready for Santa´s journey to France


***

Eataly is Italian slow food, eco- and close food shop. We have here in Turin a big Eataly store in shopping centre Lingotto but it´s too complicated to get there with a bus, so this autumn brought me a very nice surprise when Eataly opened a new store in the city center! It´s situated in the same street than big department store Rinascente.

They have now in Christmas season several different gift boxes filled with typical Italian panettone-Xmas-cake and champagne, or sweet delicacies or pasta etc. I found also DIY-gift boxes! Four different sizes. I found the idea very nice! I went around with a model box and measured what I could buy into it. For my mother-in-law I chose spaghetti (she likes) and marmelades (all French love), sugarless cookies and two meat sauces to taste.

I felt like being Santa´s little helper when putting together my box. :)

2 kommenttia:

Ciacy kirjoitti...

Olipas kiva kauppa! Varmasti kelpaa anopillesi :)

Kulkukatti kirjoitti...

Heippa! Eataly on kyllä mainio puoti, saisi olla isompikin, kun ei sinne kauppakeskukseen asti tule lähdettyä. Anoppi piti lahjasta :)

Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta, en ole päässyt kunnolla netin ääreen.

Kivaa uutta vuotta 2012! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...