perjantai 2. joulukuuta 2011

Shoppailua via Romalla ja retken saalis



En ole pitkään aikaan ostanut mitään vaatetta, vaikka houkutuksia täällä Torinon keskustassa olisi yllin kyllin. Mutta nyt oli "pakko" lähteä liikkeelle, kun tarvitsin mm. uuden talvineuleen ja mustat housut. Edellispäivänä olin jo käynyt tunnustelevalla kierroksella ja löytänyt soman neuleen sekä neulehameen, ja ajattelin, että ne taidan ainakin käydä hakemassa pois, ellei parempia tule vastaan.

Suuntasin ensimmäisenä paikalliselle Stockalle. Rinascente on hieno, mutta kallis tavaratalo. Tosin eri osastoja on monia, joten voi sieltä joskus löytää edullisempiakin alejuttuja.


Torinon Rinascente-tavaratalo
Rinascente department store in Turin

Ei sieltä tällä kertaa mitään vaatetta löytynyt, paitsi kiva joululahja japanilaiselle ystävälleni, Coccinellen suloinen Bambi-avaimenperä.

Sitten käänyn oikeaan ja suuntasin via Romalle. Se on Torinon pääshoppailukatu ja niin pitkä, että rahapussi ehtii tyhjentyä katua päästä päähän tallatessa useaan kertaan. Via Roma alkaa Porta Nuovan rautatieasemalta ja kulkee aina piazza San Carlon läpi piazza Castellolle. Aseman pää on uudempaa arkkitehtuuria. Tulipas alakuloisen harmaa kuva, kun iltapäivä oli jo hämärä ja tuo kiven väri on aika tylsä.

Via Roma, pitkän shoppailukadun rautatieaseman puoleinen pää
Via Roma, big shopping street in Turin. The side of the railway station


Mutta kaupoissa ei ollut lainkaan tylsää! Kiersin muutamia putiikkeja ja sitten päädyin Mangoon. Siellä oli vaikka mitä kivaa, mutta pitäydyin tiukasti sotasuunnitelmassa eli keskityin katselemaan talvineuleita ja housuja.


Mango Torinossa via Romalla
Mango in Turin in via Roma


Täytyy sanoa, etten ole kovin shoppailuintoinen tapaus. Olen sen verran taloudellinen, etten halua osteskella mitä vaan turhan takia. Käytän mieluummin vaatteet loppuun kuin täytän kaapit aina uudella roinalla. Ja sitäpaitsi ostoskierrokset ovat useimmiten aika pitkäpiimäistä puuhaa. Joskus on ihan kiva lähteä katsomaan ikkunoita ja tehdä heräteostoksia muuten vaan, jos jotan sopivaa osuu sattumalta kohdalle.

Yleensä, jos etsii jotain tiettyä, on ihan tuskaa talsia ja etsiä etsimällä haluamaansa. Etenkin kun talviaikana on puettava ulos lämpimästi ja sitten aina kauppaan mennessä pitää kiskoa talvitakki pois päältä hiostamasta ja sitten sovituskopissa kuoriutua kaikista vaatteista ja pukea ne taas uudelleen ylleen. Puh! En ihmettele yhtää, miksi penskoilla on tapana kirkua kaupoissa, kyllä itselläkin menee joskus hermo, heh.

Olin siis hieman varauksellinen ostosreissuni tuloksesta. Mutta niinpä vaan kävi säkä ja bongasin Mangosta kaipaamani mustat stretch-pöksyt, jee! (Saaliin esittely tulossa kirjeessä alempana...) Housut ovat muuten kaikista kamalinta shoppailtavaa. Kun ne eivät ole ikinä sopivat. Mutta nämä pöksyt istuvat erinomaisesti, joten olen tosi tyytyväinen!

Via Romalla on monesti todella näyttäviä ja hyvällä maulla koristeltuja näyteikkunoita. Varsinkin Louis Vuittonin putiikissa on yleensä aina erikoinen ja persoonallinen somistus. Katsokaapa tätä iloisenkirjavaa norsua, joka tasapainoilee valkoisen veskan kanssa. Söötti kuin karamelli!


Louis Vuitton, Torino/Turin


Sitten menin Zaraan ja se kauppa koitui kohtalokseni. Minunhan siis piti etsiä neuletta! Housut olivat jo plakkarissa. Mutta niin vaan Zaraan sisään astuessa näin edessäni aivan ihanaisesti puetun mallinuken. No, se kolttu näytti niin hyvältä, että oli pakko mennä sovittamaan. Ja pirhana kyllä, myös päällä se näytti edelleen hyvältä.

Mietin järjellä, että minulla on jo nättejä mekkoja, joita en ikinä käytä. Mutta tunteet sanoivat, että pian tulee Uusi Vuosi ja kemut! Olen luvannut mennä Helsinkiin juhlimaan. Eihän sellaista harvinaista herkkua varten VOI laittaa vanhaa mekkoa. Ja sitäpaitsi suurin osa vanhoista koltuista on liian kesäisiä. Joten tämä olisi varsin asiallinen ostos ja ihan tarpeeseen. (Kyllä näin on, todella!)

Tässä tämä heräteostokseni, tadaa!


Uusi juhlamekko Zarasta Uuden Vuoden juhlintaan!
New party dress from Zara for New Year´s Eve!


Sitten aloin katsella mallinuken harteilla olevaa makeannäköistä pörhöshaalia sillä silmällä. Etsin niitä hyllyistä kokeiltavaksi omille harteille, mutten löytänyt sitten mistään. Kysyin lopulta myyjältä ja hän selosti, että se mallinuken päällä oleva pörhistys on koko kaupan vihonviimeinen! Hinta oli isompi mitä olin ajatellut jo toiseen heräteostokseen (80 euroa), mutta siinä iloisen myyjän pitäessä käsissään tätä shaalia ja toistaessa hymyn kera, että tämä on viimeinen kappale, sorruin (tietenkin) ja otin sekä mekon että shaalin. Auts...

Mutta sitten ajattelin, että tämä tulee olemaan hyödyllinen, sillä se on näyttävä ja lämmin. Kuka sitä nyt missään ravintelissa haluaa kulkea nauhtunut villatakki harteilla pilaamassa muuten täydellistä juhlaeleganssia. ;) Tässä tämä uusi pörröinen ystäväni nyt on:


Lampaankarvainen shaali Zarasta
Sheep fur shawl from Zara


Henkkamaukalta kävin hakemassa edellispäivänä näkemäni neulekoltun. Siitä tulee varmasti yksi lempiasuista, koska se on casual ja sitä voi pitää legginsien päällä ja yhdistellä vaikka mihin. Otin kerralla kaksi mekkoa, koska Henkkamaukan "laadun" tuntien vaate nyppyyntyy aiemmin kuin myöhemmin ja onpahan toinen varalla. Eikä hinta ollut per kolttu kuin 20 euroa. Kylläpäs näyttää juhlavalta tässä kuvassa, mutta materiaali on tosiaan ihan neuletta.


Hennes&Mauritzin neulemekko
Casual knitted dress from Hennes&Mauritz


Via Roman piazza Castellon puoleinen pää on muuten todella kaunis! Paljon hienompi kuin aseman uudempi puoli. Arkadikaaret ovat yleviä, koristellut kivilaatat kiiltäviä ja romanttisten lamppujen valot korostavat elegantisti vanhaa arkkitehtuuria. Tällä puolella on aina katusoittajia ja usein kaunistakin kuultavaa tulee vastaan, viime aikoina yksi keski-ikäinen naisihminen on ihastuttanut kulkijoita viulunsoitollaan.


Via Roman piazza Castellon puoleinen pää
Via Roma near piazza Castello


Kävin hakemassa pois sen neuleen, jonka olin nähnyt edellispäivänä. Muutakaan ei tullut vastaan, ja tämä on mielestäni tosi sievä. Kauppa oli Stradivarius. Siellä on muuten paljon kivoja vaatteita, suosittelen piipahtamista. Suomessa Stradivariusta ei taida vielä ollakaan, sitä voisi verrata vaikka Motiviin tai Vilaan.

Jujuna tässä paidassa ovat ohuet kultaiset langat neuleen seassa, ne antavat jouluista kimallusta. Yleensä käytän S-kokoa, mutta nyt otin M-kokoa, muhkeammassa neuleessa on kylmällä mukavampi olla. Ja sinne mahtuu paitaa alle tarvittaessa.

Tässä uusi neuleeni plus ne Mangosta löytämäni sametti-stretchhousut:

Valkoinen neule Stradivariuksesta  ja mustat samettihousut Mangosta
White jumper from Stradivarius and black velvet pants from Mango


Ja tähän vielä pari kivaa yksityiskohtaa neuleesta ja housuista:





Jos joku ihmettelee tätä päätöntä meininkiä, niin en jaksanut alkaa meikkaamaan kuvia varten ja siksi naamataulu on rajattu roisisti pois. :)

Olin kaiken kaikkiaan siis varsin tyytyväinen shoppailukierrokseen ja ostoksiin! Ja nytpä ei tarvitse mietti mitä laittaisi Uutena Vuotena päälleen, hehee...

Tyylikästä viikonloppua!


***


I needed a new jumper and black pants. So I had a good excuse for shopping! Via Roma is the biggest and the most important shoppig street in Turin. It´s very long, starts from Porta Nuova railway station and goes through piazza San Carlo to piazza Castello.

Architecture is quite boring and very grey in the new, station side but close to piazza Castello old archades are covering the street and old fashioned lamps give lovely flavour. Beautiful and glamourous!

I found what I wanted so my shopping tour was surprisingly successfull! Normally, if I need something, I end up walking for hours, sweating in my winter coat like a little pig, getting nervous for taking off and dressing up the heavy clothing all the time and over again and finally not to be able to find anything and then going home being angry and tired. ;)

Now I found even more that I wanted... In Zara I saw a fabulous dress. And I started to admire on the mannequin doll´s shoulders the stylish and warm sheep shawl. So, I had to get those both! But New Year´s Eve and party is coming soon so now I will have my outfit ready.

Stylish weekend! :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä ostoksia! Eihän sitä nyt edes yhden vaatekappaleen takia kannata kierrokselle lähteä. Eli kaikki hyöty irti:-) Minä täällä epätoivoisesti laskeskelen Nizzan reissun matkakassaani ja yritän vakuutella itselleni, etten tarvitse yhtään uutta vaatetta. En vain ole onnistunut vielä olemaan hirveän vakuuttava:-)

Kulkukatti kirjoitti...

Totta, olisi jäänyt vähän vaisu olo parista hassusta kuteesta. Nyt sentään sain iloa koko rahan edestä. ;)

Kyllä sitä aina jostakin hyvän (teko)syyn keksi uusille vaateostoksille, heh! Täytyyhän sitä lomalta jotain kivaa ostaa, jos eteen sattuu.

Essi kirjoitti...

Toi Zarasta löytynyt juhlamekko on aivan mielettömän upea!! :)

Kulkukatti kirjoitti...

Kiitos Essi! Tykkään siinä erityisesti tuosta epäsymmetrisyydestä. Ja vaikka se on aika lyhyt niin samalla kuitenkin tyylikäs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...