maanantai 4. huhtikuuta 2011

Diamante-hevosen tarina ja kuvia talleilta

Tässä olisi nyt niitä kuvia viime perjantain tallireissulta Cierin läheisille kukkuloille. Kuten näkyy, päivä oli ihastuttava ja maisemat komeat.

Maisema tallikukkulalta
Scenery from stable hills

Kyllä hevosten ja ponien kelpaa käyskennellä näin kauniissa paikassa. Kukkuloilla luonto on raikasta, puiden katveessa säilyy viileys kuumanakin päivänä ja ruoho on mehukasta pureskella. Luonnonkukat koristivat heinikkoa siellä täällä.

Heppa nimeltä Nikita
Horse named Nikita

Orvokkeja
Pansies

Tässä poseeraa ystäväni hevonen Diamante. Se joutui pesuhetkelle ennen ratsastusta, koska aitauksen maa on kevätsateiden jäljiltä mutainen ja hevosten kaviot sen mukaiset.

Diamante suihkussa
Diamante taking a shower

Diamanten päätyminen ystävälleni oli sattumaa – tai kohtaloa. Ystäväni vaihtoi tallia mukavan ratsastuksenopettajansa mukana. Hänen ratsuksi uudella tallilla tuli tämä 15-vuotias tamma. Se on arka ihmisten suhteen ja vei aikansa, ennen kuin se tottui ystävääni. Aina, kun hän nosti kätensä ylös, Diamante kavahti. Tallilla epäiltiin, että sitä oli kohdeltu kaltoin ja lyöty aiemmassa omistuksessa.

Ystäväni kiintyi Diamanteen pitkien maastoretkien ja maneesiharjoitusten aikana, tottui hoitamaan sitä useana päivänä viikossa. Sitten tallilta ilmoitettiin, että Diamante saa luvan lähteä. Se aiottiin myydä jonnekin. Ystäväni ei tiennyt minne, mutta vaihtoehtoina olisi voinut olla makkaratehdas tai ties minkälainen uusi omistaja. Aran, mutta kiltin ratsun avoin kohtalo kauhistutti ystävääni. Hän halusi pelastaa hevosen.

Ystäväni päätti hetken mielijohteesta ostaa Diamanten itselleen. Kaupat onnistuivat ja heppa sai jäädä. Kumpikin ovat tyytyväisiä: Diamante nauttii leppoisasta elosta kauniissa maisemissa tutulla tallilla ja tutulla ratsastajalla ja ystäväni sai pitää rakastamansa hevosen luonaan.

Ratsastaessa voi oppia myös kieliä! Ystäväni ei ole käynyt italian kurssia, mutta on oppinut puhumaan jo aika hyvin italiaksi. Syynä ovat pitkät maastoretket tallikaverin kanssa, joka ei puhu kuin italiaa. Metsäpoluilla he sitten puhuvat hevosten selässä kaikenlaista aina politiikasta luontoon, päivän tapahtumiin ja hevosiin.

Minäkin pääsin ratsastamaan Diamantella. Olen ollut viimeksi lukiovuosina hevosen selässä, joten hieman jännitti, kohellanko ihan hölmönä, mutta kaikki menikin hienosti. Me ravasimme maneesissa ja kevennykset sujuivat ihan oikeaoppisesti.

Minä ja Diamante vauhdissa
Me and Diamante

Jutustelin Diamantelle leppoisasti ja se oli oikein yhteistyökykyinen, mitä nyt aina maneesin ovea kohti suunnistaessa kiihdytti toivorikkaasti vauhtia.Diamante ihmetteli ja höristeli korviaan kummissaan, kun lauleskelin sen selässä ”Diamonds are a girl´s best friends”. Olen hieman tällainen eläinhöpöttäjä, mutta ehkä siksi tulen hyvin toimeen erilaisten otusten kanssa.

Talleilla on muitakin eläimiä, kuten tämä ystävällinen karvavallukka, tallikoira, jolle on syötetty liikaa salamia. Siitä oli vaikea ottaa poseerauskuvaa. Se tuli viereeni istumaan ja odottamaan rapsutusta ja seurasi heti perässä, jos otin parikin askelta sivuun kuvausta varten. Niinpä tässä on nyt sitten tällainen salakuva sen menosta emäntänsä luo.

Pullukka tallikoira
Cute and fat stable dog

Täällä kurkistelee komeatukkainen oranssi poni. Se oli kovin utelias vieraista ja tykkäsi rapsuttelusta.

Chaka Khania muistuttava poni villeine kampauksineen
Chaka Khan pony with its´ crazy hair

Italiassa on poniratsastuskilpailuja lapsille ja nuorille, joissa laukataan eräänlaista tehtävärataa, poimitaan vauhdista keppejä ja kepin päässä olevia kippoja ja annetaan seuraavalle joukkuejäsenelle. He myös hyppäävät vauhdista ponin selkään ja mennä viilettävät hurjaa vauhtia. Sitä oli hieno seurata.

Nämä kaverukset ovat siestalla
These friends are having siesta

Hei! Toihan on Peppi Pitkätossun ratsu!
This pony is like from Astrid Lindgren´s Pippi Longstocking

Talleilla on myös pari minisikaa. Toinen on viimeisillään. Sillä oli aikamoinen masu. Sen olisi helpompi liikkua joku rullalauta mahan alla, eihän tuollaisen kummun kanssa lyhytjalkainen potsi pääse minnekään.

Minisian kaverina oli pikkuinen kili. Se välillä hoivasi potsia nyppimällä ties mitä sen turkista. Minisika tykkäsi kovasti ystävänsä kutittelusta.

Kili rapsuttaa ja syö jotakin possun selästä
Goat is eating something from piggy´s back

Rapsuttelutuokio jatkuu
Massage continues


Hello strangers!

Hyvästelimme eläimet ja lähdimme alas Torinoon illan koittaessa. Suloisten ja hassujen eläinten touhujen seuraaminen ja paijaaminen saa aina hyvälle mielelle.


I had lots of fun on last Friday in the stables in the hills near Cieri. My Finnish friend has her own horse there. She saved the poor horse from ending up where ever, stable owners wanted to sell it but my friend had gotten so attached to this horse that she suddenly decided to buy it!

Diamante is a pretty thing. Poor 15 years old girl is still suspicious about people, the last owners have probably beaten it. But now it has a good life in the hills with glorious views and fresh air. There are also other animals giving company.

I have ridden last time in high school so I was a bit nervous of getting up this time after so many years. But my riding went surprisingly well and Diamante was co-operative :)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...