keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Päivän asu, kynnet & pohdintaa tyyliblogeista

Blogimaailma on mielenkiintoinen tuttavuus. Aloitin blogien kurkkimisen todenteolla vasta tämän vuoden puolella oman kirjoittelun myötä. Netissä avautuu kokonainen maailma kertomuksia omasta elämästä, touhuista ja ennen kaikkea: päivän asuista. 

Muoti- ja tyyliblogikonsepti on itselleni edelleen hieman vieras, en jaksaisi päivästä toiseen pällistellä mitä muilla on päällä, etenkään jos lisukkeena ei ole mitään tähdellistä luettavaa ja kiinnostavia ajatuksia. No, ehkä olen erilainen nainen, en ole koskaan ollut edes naistenlehtien suurkuluttaja, vaikka hömppä- ja viihdeuutisia toki tykkäänkin katsastella ja seurata tähtien pukeutumista.

Mutta muotijutut tuntuvat kiehtovan eniten blogien lukijoita – ainakin naispuolisia. Luetuimpien blogien listalta löytyy järjestään juttuja päivän asusta ja uusista ostoksista.

Esimerkkeinä suosituista tyyliblogeista mainittakoon vaikkapa nämä kolme:


Näissä kaikissa on viehättävän omanlainen ote ja ilme. Blogeissa korostuu vahvasti myös kirjoittajien elämäntapa ja persoona. Ajatuksista ja tekemisistä kerrotaan laajemmin eikä vain plätkäistä kuvaa esille tapaan "päivän asu ja mitä söin lounaaksi", mikä olisi mielestäni pidemmän päälle aika tylsää.

Päädyin pohtimaan, miksi tyyliblogit ovat niin suosittuja ja miksi bloggaajat tekevät näitä juttuja.

Kirjoittajalle itselleen blogi on jo itsessään statement, julkilausuma omasta olemassaolosta, elämäntavasta ja ajatuksista. Pukeutuminen edustaa samaa: omalla tyylillä kerrotaan muille ”tässä minä olen”, ”tällaisena haluan muiden minut näkevän”.

Vaatteet ovat aatteet. Muoti herättää tuntemuksia ja tyyli määrittää suhtautumistamme toisiin ja asemaamme yhteisössä. Muodin kautta haetaan omaa persoonaa ja statusta yhteisössä, sillä tuodaan iloa itselle ja muille, sen avulla pidämme hauskaa, muodista saa tarvittaessa haastavan harrastuksen metsästäessä tietynlaisia juttuja asukokonaisuutta varten eli sikäli myös sisältöä elämään.

Pelkkä Louis Vuitton tuo tietyissä piireissä uskottavuutta, vaikka kuteet olisivat Henkkamaukalta. Luin jostakin, että lukiolaistytöt säästävät rahaa saadakseen edes sen yhden Luiskan käsivarrelleen keikkumaan. Ja kuka voisikaan unohtaa Sinkkuelämää-leffan tunteellista kohtausta Carrien assarin saadessa ensimmäisen, aidon Luiskan omakseen. Sitä voisi verrata rakastavaisten kohtaamiseen, on tavoitettu jotakin saavuttamatonta. Romanttista höttöä huolettomalla materialismilla maustettuna.

LV Firebird

Tyylibloggaajat ovat mielestäni pirun rohkeita, he uskaltavat näyttäytyä netissä kaikelle kansalle ja paljastaa olemuksensa määrittävät tekijät. Vaikka tuskin moni kirjoittajista sitä sillä tavalla on ajatellut. Suosio on voinut kehittyä ajan myötä ja tullut ehkä yllätyksenä.

Virtuaalimaailmassa on liiankin helppoa olla esillä, kun katsojien luku on vain numero tilastosivulla eikä tarvitse itse nähdä kaikkia niitä outoja tyyppejä, jotka kyyläävät juuri sinun kuvaasi kriittisellä silmällä.

Vaatii hyvää itsetuntoa olla katseiden tähtäimessä ja ottaa vastaan jopa ilkeää kommentointia – mitä nettieetterissä tuntuu olevan tuutin täydeltä, varsinkin useilla keskustelupalstoilla on ihan villin lännen meininki!

Päivän asu –jutut ovat kivaa hömppää. Jokainen nainen nauttii tekemistään hyvistä hankinnoista ja luomastaan onnistuneesta asukokonaisuudesta, turha kieltää. Ja onhan se mukavampaa jakaa tämä riemu kuin pitää asia vain itsellään, jaettu ilo on kaksinkertainen ilo + puhumattakaan suosituimpien blogien kymmeniin kipuavista kommenteista = moninkertainen ilo!

Oman tyylin kertomisessa ja kuvaamisessa on myös itsenäistymisen aspekti. Ollaan vapaita kuluttamaan, tuunaamaan ja tekemään tyylistä oman näköinen, ja jakamaan tätä ilosanomaa muille. Kukaan ei  ole määräämässä shoppailukäyttäytymistä tai miten pitäisi pukeutua, vaan bloggaaja luo oman maailmansa henkilökohtaisen muotikäsityksensä ympärille.

Samalla saa kuvamuiston hyvännäköisestä asusta päällään ja sen tuomasta fiiliksestä. Vaatteet ja niistä räpsäistyt kuvat kirjoittavat henkilökohtaista historiaa niiden kantajille. Vuosien päästä voi pällistellä, ”voi kamala, olinko mä tosiaan yleisillä paikoilla toi päällä!” Tai todeta haikeudella, ”silloin mä vielä mahduin noihin farkkuihin". Tai kokea nostalgiaa, ”olinpa mä nättinä, tona iltana me suudeltiin konsertin jälkeen siel puistossa”.

Tyyliblogien kirjoittajat eivät uskottele olevansa muodin asiantuntijoita tai opettavansa toisille muodista. Perusteemana on pikemmin vinkki hyvästä löydöstä, ja juttu on kuin soitto parhaalle kaverille ja hyvän olon hehkutus tyyliin, ”Hei, et ikinä usko mitä mä löysin tänään?” ”No mitä?” ”Siis ne harmaat pehmeävartiset saappaat mitä oon etsiny jo vaik kuinka kauan!” ”Eikä, ihanaa!” ”Ja arvaa mikä oli parasta, ne oli alennuksessa.” ”Ei oo totta! Siistiä, siis mä oon tosi onnellinen sun puolestas.” ”No arvaa ooks mä ihan fiiliksissä!”

Miksi sitten ihmiset lukevat näitä blogeja? Siihen on varmaan monia syitä.

  • Tyyliblogien lukeminen on vastine naistenlehdille ja niiden muotipalstoille. Pääsee ihailemaan kauniita ihmisiä kauniissa vaatteissa.
  • Se on halpaa ikkunashoppailua, saa katsella hienoja asukokonaisuuksia ilman vaaraa rahan kulumisesta.
  • Voi etsiä uusia ideoita ja asukokonaisuuksia, jotka täydentäisivät omaa identiteettiä ja persoonaa.
  • Saa tutustua erilaisiin tyyleihin, se on virkistävää vaihtelua ja vieraistakin jutuista voi napata aina jonkun yksityiskohdan omakseen.
  • Saa vahvistusta omalle tyylilleen ja vinkkejä sen päivittämiseen.
  • Saa selville mistä voi itsekin hankkia kyseiset vaatteet ja millä hinnalla.
  • Pystyy kyttäämään muiden pukeutumista ja olemusta rauhallisen röyhkeästi omalta kotikoneelta eikä tarvitse stalkata kaupungilla vieraita tyyppejä ja näiden asuja :-D

Näiden pitkiksi venähtäneiden pohdintojeni kunniaksi ajattelin tuoda oman korteni kekoon ja esitellä oman hömppäjuttuni päivän teemaan. Ohessa kuvia uudesta manikyyristä ja päivän asusta – tai oikeastaan illan asusta tulevaa dinneriä varten.

Kuten kuvasta näkyy, kynnet ovat päässeet rapakuntoon kiitos kaappien järjestelyn, siivoamisen ja kokkauksen - ja rehellisesti sanottuna manikyyrilaiskuuden. Nyt tartuin viimein viilaan ja laitoin kynnet kuntoon.

Miten olis pieni manikyyri?
How about a manicure?

Kynnet ovat yksi juttu, mihin olen ulkonäössäni tyytyväinen, ne ovat vahvat ja kasvavat huimaa vauhtia. Eipä ole tarvetta rakennekynsiin. Voih, kunpa osa tuosta kasvuenergiasta olisi mennyt perisuomalaisiin hiuksiini! Nimimerkillä italiatarten käsivarren paksuisille ponihännille ikuisesti kateellinen.

Kynnet viilattuina ja suojalakka päällä
Smoothened fingernails and protecting polish

Tuo lasiviila on muuten aivan ehdoton. On kuin silkillä viilaisi, niin hienosti se kulkee eikä riko kynnen pintaa. Yhdeksän euroa on pieni hinta onnesta.

Suojalakka, kynsilakka ja huippuhyvä lasinen kynsiviila
Protecting polish, nailpolish and superb glass rasp

Tässä valmiina. Hyvältä näyttää, kehtaa lähteä illalliselle ranskalaisen Kollin & YK-kollegoiden kanssa. Ja hei, täytyyhän Katilla olla kunnon raapimet!

Valmiit kynnet
Ready finger nails!


Kynsissä valkoinen helmiäislakka
Pearl white colour in my finger nails

Varpaiden kynnet saivat vuoden ensimmäisen silauksen. Sandaalikesä on näin ollen virallisesti avattu! Lakka on rohea vastalause kynsien naturellille tyylikkyydelle. Tuo vihreä sävy toimii hyvin punaisten kenkien kanssa, vastavärit korostavat toisiaan.

Hankin nämä punaiset kiilakorkokengät eilen Torinon keskustaan hiljattain avatusta liikkeestä nimeltä Stradivarius.

Onpa muuten kumma juttu, että Blogger antaa jotkut kuvat koko ajan vain pystysuunnassa, höh! Mutta olkoot nyt sitten sillä tavalla.


Uudet kengät ja vihreä kimallekynsilakka
New red shoes with green glitter nail polish


Punaiset kiilakorkkarit sivusta
My new red shoes from the side

Popot olivat niin söpöt ja pirteänpunaiset ja vieläpä mukavat kävellä, että ne vain lähtivät mukaani!
Illan asu ja punamusta lookki
Evening´s outfit and red&black look



Punaiset korut
Red accessories

Niinhän siinä kävi, että yksi ostos johti toiseen ja tuli ostettua myös kenkien punaan sopivat T-paidat, lyhyt- ja pitkähihainen. Sitten löysin myös pari muuta T-paitaa, kolme kynsilakkaa ja kauan etsimäni persikansävyisen huulipunan.

Hmm, tuli ihan hyvä fiilis tästä hömpän levittämisestä. Olisihan se myös sääli, jos nätit kynnet ja kiva asu jäisivät vain muutaman ihmisen iloksi :)


Style blogs are so popular in Finland that I had to give few thoughts why people (=women) read those and why other women write them. It must be something about sharing good ideas, having a memory of a nice outfit, gossiping about shopping and getting feedback of your outfit of the day.

There are also some blogs with quite boring content, only about the outfit of the day and what the writer ate that day. But also these simple blogs get lots of readers. I like to read some real thoughts, not too superficial things too often.

The world of women is sometimes (or always) interesting also for another woman! Here I share my "outfit of the day" plus my new manicure, girly stuff ,which can give surprisingly good feeling ;)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...