lauantai 2. huhtikuuta 2011

Autoon murtauduttu! Ou nou...

Johan oli perjantai! Tulimme vasta yhdentoista aikaan kotiin, kokkasin pikaisesti myöhäisen illallisen ja pian pitää painua pehkuihin. Olemme kummatkin ihan uupuneita päivän törmellyksistä. 

Sarjassamme jatkoa parkkihallishowlle. (Mission impossible) Aamu alkoi rattoisasti ranskalaisen Kollini jonottaessa melkein tunnin uutta parkkihallilippua, tänäkin perjantaina oli siellä meneillään lakko. Lopulta hän sai kortin, tosin vain väliaikaisen käsinkirjoitetun, joka täytyy vaihtaa viralliseen ensi viikolla. Hammasten kiristelyä.

Sitten sain Kollilta vihaisena puhisevan soiton parkkihallista. Olin vaan, että joo, joo, aha. Että autoon muka murtauduttu. Vai niin. Etupenkki sirpaleita täynnä ja sivulasi kokonaan rikottu. Heh heh, hyvä Aprillipila!

Kävi ilmi, että se olikin ihan totta. No pitäähän autoon murtautuminen vissiin vähintään kerran kokea Italiassa! Varkaat olivat renkanneet GPS-pidikkeemme rikki ja pöllineet pari cd:tä, mutta muuta vietävää siellä ei onneksi ollutkaan. Alkoipa päivä mukavasti, manailin.

Kolli kaahasi ystävänsä kanssa poliisiasemalle kiukuissaan, mutta siellä asiat sujuivat ihmeen hyvin. (Kollegalla on suhteita – ilman niitä mikään ei suju Italiassa.) Olivat ystävällisiä ja avuliaita ja paperit täytettiin hyvässä yhteishengessä.

Oma lukunsa tulee olemaan vakuutuksen sumpliminen. Meillä kun on vieläkin Saksan rekkarit (täällä mikään ei todellakaan tunnu sujuvan) ja vakuutus on Bonnin YK:n kautta.

Harmittelimme, että sinne meni lauantain matkasuunnitelma Camogliin Liguriaan. Muovipussinko siihen ikkunan tilalle laitan, helkkari! Auto vietiin korjaamolle ja olimme ihan varmoja, että siellä se muhii vielä ensi viikollakin.

Mutta, ihmeitä tapahtuu. Ja jopa Italiassa: Kollini sai auton takaisin jo tänään iltapäivällä! Lasi vaihdettuna ja auto siistittynä. Mikä palvelu, nopeus, ammattiaito! Bravo! Kollikin rauhoittui ja matkalaukkua ei vielä (toistaiseksi) pakata Saksaan paluuseen.

Minullakin oli menevä päivä – tosin onneksi erilaisissa merkeissä. Suomalaisittain täällä rikottiin tänään helleraja ja juhlistin kesäistä olotilaa pirteän keltaisella lookilla ja hilpein kultahilein kuorrutetuilla ballerinoilla.

Päivän asu, keltaista ja mustaa
Day´s outfit, yellow and black


Kultaiset ballerinat
Golden flats

Kenkien kimaltaessa kilpaa auringon kanssa pyöräilin YK-kampukselle nauttimaan lounasta kahden suomalaisen ystäväni kanssa. Palasin hiki päässä takaisin, juoksin kiireellä lähikauppaan ruokaostoksille ja sitten nopsaan vaihtamaan vaatteita. Oli luvassa talliretki Cierin lähelle kukkuloille!

Ystäväni on ostanut hiljattain oman hevosen. Vanha tamma on jo 15-vuotias ja leppoisa, mutta traumatisoitunut aikaisemman omistajan kohtelusta. Ystäväni pelasti sen, kun talli aikoi myydä sen eteenpäin ties minne. Nyt tädillä on mukavat eläkepäivät vehreillä kukkuloilla muiden elikoiden seurassa. Postailen lisää hauskoja tallikuvia tänne jäljempänä.

Päivän kohokohta oli päästä ratsastamaan! Olen viimeksi ollut hevosen selässä lukioikäisenä ja heppailu pitkän tauon jälkeen kieltämättä jännitti. Ei tyylinäytteeni nyt varmaan huippulaatua ollut, mutta niin vaan ravia mennä kompsoteltiin rennon letkeästi, jee!

Kulkukatti ravaa
Travel-Cat on a horseback

Talli-iltapäivän jälkeen ajoimme keskustaan ja ystäväni luo aperitivolle. Kävimme kaupassa hakemassa juustoja ja keksejä ja muistin ostaa ruukun basilikaa illallista varten. Kutsuimme myös Kollini paikalle ja turisimme kolmistaan niitä näitä pikkupurtavan ja makoisan valkoviinin voimin. Ilta venähti kummasti ja oli yöaika ennen kuin huomasimmekaan.

Mahdoimme näyttää mainiolta pariskunnalta Torinon öisillä kaduilla: Kollillani päällä tumma tyylikäs puku ja minulla mutaiset legginsit, hikinuhjuinen verkkatakki ja lenkkarit plus illalliskokkailua varten ostamani basilikaruukku kainalossa :-D


We had a real surprise - and not a funny one - for the April fools´ day: a burglar had broken into our car in the garage! Well, I guess it was supposed to happen at some point. After all we are in Italy. Mr Cat gor really angry - especially when I didn´t believe him at first, hey, it was 1st of April...

The side window was broken and also our GPS`s holder. They must have thought that the GPS is still in the car. Well, they got only three cd´s. But the idea of somebody braking into your car is horrible.

The real surprise we got later in the same afternoon: the car got fixed already! Sometimes things can move fast in Italy, especially with necessary contacts, haa haa. Hopefully they will get the burglars. That night they broke into other cars too in that very garage.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...