torstai 21. huhtikuuta 2011

Kenkiä ja muita ikkunaostoksia Milanossa

Milanon Duomo iltapäivävalossa


Täällä ollaan pakkauksen keskellä ja vielä on vaikka mitä tekemättä... Ja tuntuu, että aina jää asioita viime tippaan ja lähtö on yhtä hösellystä. Vaikea päättää mitä ottaisi mukaansa, kun tuntuu, että kaikkea tarvitsee! Ja sitten kolmasosa kuteista jää kuitenkin käyttämättä, kun pistän päälleni enimmäkseen niitä samoja.

Kumma pieni hermoilu myös päällä joka kerta lähdön lähestyessä, vaikka luulisi, että olisi Kulkukattina matkaamiseen jo tottunut. No ei totu. Taidan olla sen verran perushermostunut tapaus :)

Tiedossa on siis reissausta! En tiedä, koska pääsen seuraavan kerran netin ääreen, joten näihin kirjeisiinkin voi tulla pientä taukoa.

Mutta tässä olisi vielä pienimuotoista kenkäkatsausta ja näyteikkunoiden tiirailua, miltä ei tietenkään voi välttyä, kun käy Italian muodin pääkaupungissa!
Kenkävalikoima näytti pikaisesti vilkaistuna samanlaiselta kuin Torinossa. Vaikka eihän se ihme olekaan, nämä kaksi suurta kaupunkia ovat lähellä toisiaan, vaikka hyvin erilaisia ovatkin.
Kengissä oli tarjolla hyvin vaaleita ja luonnollisia sävyjä, tosin myös väriräiskintää löytyi vastapainoksi. Pitsiä, nyöriä, leikkauskoristeita ja remmejä oli paljon. Yhteenvetona voisi todeta, että muodikas valitsee nyt joko nudet pitsikengät tai todella värikkäät remmishokkikorkkarit.

Kenkiä Milanossa


Vaaleasävyisiä pitsikorkkareita


Ikkunaostoksilla silmiin osui myös tällainen kiva rokokoo ja Marie Antoinette –tyylinen ikkuna. Putiikissa myydään meikkejä ja tuoksuja.

Meikkikaupan Marie Antoinette


Kauppagalleriassa kävi päivällä melkoinen vilske. Ravintolat olivat täynnä ihmisiä ja kiireiset turistit, businesstyypit ja milanolaiset säntäilivät sinne tänne ja minä yritin ottaa kuvia siinä välissä. Siinä sai Katti ihan varoa tassuille tallaajia. Ja taskuvarkaita.

Milanon kauppagalleria


Ihmisvilinää galleriassa

Pradan ikkunasta tuli mieleen Marimekko, niin värikästä ja geometrisesti koristeltua kolttua oli tarjolla.
Pradan näyteikkuna Milanossa


Louis Vuittonin ikkuna on koristeltu samalla tapaa myös Torinossa, aivan hulvaton tähtisadepurskaus! En tiedä onko sama rekvisiitta Helsingissä. Kukahan tämän on suunnitellut, koristeluhan on ihan moderni veistos. Tähtisateesta ”valuneen” lätäkön päällä poseeraavat loisteliaat korkokengät.

Louis Vuittonin näyteikkuna Milanossa


Louis Vuittonin prameat bilekorkkarit

Toisessa ikkunassa komeilivat tiikeriväriset seeprapopot. Jos katsotte tarkasti, näette, että siinä nilkan kohdalla on todella seepran pää ja korvat höröllä. Aika vekkulit kaverit!

Vuittonin seeprakorkkarit


Vanhaan italialaiseen tyyliin asustekauppa on koristeltu itsessään kuin koru. Putiikista löytyi kaikenlaista kaunista ja hilpeääkin.

Laukku- ja koruliike Milanon kauppagalleriassa


Ikkunassa oli useampi pyöreä iltalaukku. Pinta oli peitetty paljetti-, helmi- ja strassikoristein. Tässä tyylikäs ja erikoinen iltalaukku, valkoinen ja kimaltava kuin lumipallo.

Lumipallolaukku

Kuka haluaisi laittaa hiiret kaulaan? Luit oikein, nyt on sekin mahdollista Milanossa! Katsokaapa tätä kuvaa, siinä komeilevat valkoisista muovihiiristä tehdyt kaulakääty, rannekoru ja korvikset. Siinä on pokkaa kissalla, joka tuollaiset päällensä pukee ;)

Hiirikorut


Huomasin puhelinyhtiön nätin mainoksen. Siinä Italian kuuluisan pojan, Leonardo da Vincin, maalaus on muokattu uuteen uskoon. Tässäpä vertailtavaksi, vasemmalla Leonardon Nainen ja Kärppä, oikealla Timin mainos:















                                                                                                                                                                  
Guccin tyylikkäällä kaupalla on näemmä ihan oma kahvibaari asiakkaille. Ihan kiva keksintö. Levähdyksen ja kahviboostin ansiosta hyväntuulinen asiakas ostaa enemmän ;)

Guccin kauppa Milanon kauppagalleriassa

Guccin sermein suojattu kahvila asiakkaille


Päivän vaihtuessa iltaan gallerian kiireinen tunnelma vaihtui leppoisammaksi menoksi. Tila on todella kaunis, seinät peittyvät kiekuraisista kohokoristeista, ylempänä holvissa on taidokkaita maalauksia ja lattia on päällystetty erivärisin kivilaatoin.



Lopuksi vielä pari havaintoa milanotarten kenkäkäyttäytymisestä.
Alla oleva kuva on otettu palazzo Realen suuresta impressionistinäyttelystä. Juu, minä alennuin stalkkaamaan, mutta oli ihan pakko ottaa salakuva noista kengistä. Haloo, kuka haluaa lähteä ihan oikeasti museokierrokselle noissa koroissa?? Italiattarille kaikki on näemmä mahdollista.

Italiatar museokierroksella


Nää on ihan normikengät museokierrokselle

Minulle tuli jalat kipeiksi jo pelkästä tuollaisten korkojen katselusta! Vaikka tosi hienothan ne kieltämättä ovat. Ehkä italiatarten koipiin on kehittynyt joku oma uusi lihasryhmä, että tuollaisilla piikeillä jaksaa kepsotella pitkiä matkoja. Korkokenkäevoluutio.
Seurailin sivusilmällä myös katueleganssia. Työpäivänsä päättänyt milanotar on tässä lähtemässä vespallaan liikenteeseen: vaalea Vuitton sievästi menopelin jalkatasolla ja jaloissa – kuinkas muuten – korkeat korkkarit :)



When visiting Milan it´s difficult to avoid fashion :) Here are some photos from my window shopping tour in Milan´s shopping galleries next to Duomo and also moments from the streets.

Shoe-fashion seems to be the same than in Turin - well, these two cities are very close to each other, although very different. Trendy one chooses now a pair of nude coloured shoes with lace cut or very flashing and colourful high heels. I see both a lot everywhere.

Milan´s shopping gallery is very beautiful, decorated all over and the afternoon sun colours everything with golden rays of light. On a day-time it´s very busy, people are rushing back and forth. And you should pay attention to pick-pockets! I´m sure I noticed one, who was deliberately touching the others when passing by.

Italian ladies wear a lot of high heels. I was stalking one in Impressionist exhibition with my camera because I found it so funny that you go to a museum tour wearing that kind of shoes! Speaking about comfort... I was wondering maybe Italian ladies have developed extra muscles in their legs since it doesn´t sem to be difficult at all for them to walk kilometres on that kind of thin heels, oh my...

6 kommenttia:

Anu Johanna kirjoitti...

Aivan upeita korkkareita! Ollapa vielä italiatar, jonka jalat kestäisivät niillä kävelyä koko päivän :)

Kulkukatti kirjoitti...

Niinpä! Koetin olla tyylikäs ja kuin italiatar Pariisissa, kävelin keskiviikon korkkareilla. Illalla oli semmoiset jalkatuskat, ettei pahemmasta väliä... Vieläkin kivistää. Korkkarit ovat niin ihania, mutta kävely onkin eri juttu, voih!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Tiedätkö, miten Torinosta menee noi junayhteydet Milanoon? Onko sulla kokemusta tai tietoa esim. matkan ajasta / hinnasta. Itse olen tulossa aupairiksi Torinoon ja haaveilen kieli pitkällä myös naapurikaupungista.

Kulkukatti kirjoitti...

Heippa Anonyymi ja tervetuloa Torinoon!!! :) Tämä on hieno kaupunki.

Milano on ihan lähellä, junamatka kestää tunnista pariin ja hinta on 10e-30e riippuen junasta.

Tässä linkki Trenitalian sivuille, josta voit tutkailla junia:

http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?vgnextoid=ad1ce14114bc9110VgnVCM10000080a3e90aRCRD

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos linkistä!!
Nyt alkaa loppumaton matkan suunnittelu ja Torinon googlaus :))

Hyvää Syksyä!

Kulkukatti kirjoitti...

Iloista syksyä myös sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...