perjantai 3. kesäkuuta 2011

Sisustusjuttuja: sininen kylppäri pinkillä säväyksellä

On pitänyt jo pitkän aikaa laittaa juttua ja kuvia meidän asunnosta, mutta jostakin käsittämättömästä laiskuudesta johtuen en vain ole saanut aikaiseksi :)
Nytpä ryhdyin tuumasta toimeen. Ajatuksena on esitellä osa kerrallaan. Kylppärin vuoro saa luvan olla ihka ensimmäisenä.

Hieman taustoja asunnon hankkimisesta: mehän jouduimme ottamaan tämän pelkästään kuvien ja tuttavan suosituksen perusteella. Meillä oli kiireinen talvi eikä ranskalaisella Kollilla mitään mahkua lähteä katselemaan asuntoja alas asti Torinoon. Matka on todella pitkä eikä olisi ollut suoria lentojakaan eli mutkien kautta lentely olisi tullut hirmu kalliiksi ja matka varmaan yhtä pitkäksi loppuviimein.

Etsimme epätoivoisesti asuntoja netin kautta ja saimme pari vinkkiä tutuilta. Yhden suomalaisen ystäväni kautta olisimme löytäneet upean asunnon, mutta sen hinta oli myös todella upea, joten se jäi sitten siihen.

Ranskalaisen Kollin työtutun kolleega asui tässä ja oli juuri sopivasti muuttamassa pois yhteen naisystävänsä kanssa, kun me olimme tulossa tänne.

Meillä kävi siis mieletön tuuri, koska ei tarvinnut soitella asunnonvälittäjille ja maksaa välittäjälle kamalia maksuja. Nyt teimme sopparin suoraan asunnon omistajan kanssa mikä oli heillekin hyvä juttu: aikaa ei tuhraantunut. Kun edellisen asukas lähti pois sinä helmikuun maanantaina, me pääsimme sisään jo tiistai-iltapäivänä.

Asunto oli erinomaisessa kunnossa. Oli luotettavaa ottaa asunto tutun kautta, koska hänellä ei ollut mitään syytä valehdella asioista. Vaikka Italiassa paljon kivaa, kaunista ja hyvää onkin, täällä asioidessa pitää olla supertarkkana, ettei tule huijatuksi! Joskus miettii, että onko paikallisten puliveivaaminen kansallislaji vai miksi palvelu on aina niin kovin epäluotettavaa, huoh...

Näissä asioissa Suomi on mahtava paikka, kun yleisesti otettuna saa kaikkialla rehellistä palvelua ja asioidenhoitoa. Koko ajan ei yritetä sumuttaa! Mutta onneksi Kollini tuntee metkut asuttuaan monta vuotta Italiassa.

Asunnossa ei tullut mitään kamalia ylläreitä, paitsi meidän vierasnurkkamme ei ole kätevin mahdollinen ja talon kellarikerros on kamala katakombi, josta jo lyhyesti kerroin aiemmassa kirjeessä (Kuutio ja katakombi - uuden asunnon yllätykset)

Se Rallitorakka ei ole näyttänyt nenäänsä kylppärissä tai muuallakaan sen koommin. Edellinen asukki sanoi, ettei kolmeen vuoteen nähnyt yhtäkään torakkaa. Tuon kuuleminen helpotti uskomattoman paljon! Luulenpa, että inhotus oli pakoretkellä tai tutkimusmatkalla, koska sen ilmestymisaikaan yläkerroksessa tehtiin laajaa remppaa ja silloinhan ötökät lähtevät liikekannalle, kun eivät saa olla rauhassa omissa nurkissaan.

Ollaan toki edelleen varovaisia: ylimääräiset veriaukot on tukittu ja laitamme tulpat paikoilleen ylös kömpivien vihulaisten varalta. Laitamme myös torakkamyrkkyä aina lähtiessämme muutamaksi päiväksi muualle.

Asunnon vuokra on kohtuullinen, täällä hinnat ovat todella pilvissä. Joissakin taloissa Pariisin luokkaa - ja Torino nyt ei ole kuitenkaan Pariisi, vaikka hieno kity onkin ;)
Mutta nyt kylppäriin ja sen sisustukseen! Tykästyin siihen jo valokuvien perusteella. Tässä omia kuvia sisustetusta kylpyhuoneesta. Kerron minkälaisista ideista kokonaisuus syntyi.

Meidän kylpyhuone
Our bathroom

Hyvät puolet kylppärissä:

  • kiva vastakohta isoista sinisistä lattiakaakeleista ja pienistä seinäkaakeleista

Suihkukoppi
Shower


  • bidee (hei, minustahan löytyy jo hieman italialaista, pitäähän sitä nyt bidee olla!)

  • kaksi lavuaaria – voidaan hoitaa aamutoimia yhtä aikaa.

  • ihanan isot peilit

  • ainakaan toistaiseksi ei ole tullut ongelmia vastaan veden suhteen. Kylmä ja kuuma vesi kulkevat normaalisti - vanhassa Torinon asunnossamme tuli välillä vain kylmää vettä ja siinähän sitten otin suihkun lenkin jälkeen hytisten kylmästä tai joskus, kun olisi pitänyt vaikka salaattia pestä, hanasta tuli vain kuumaa vettä! Niin ja kyllä se wc-pönttökin joskus nikotteli. Koputtaa puuta, että tämä toiletti pysyy kunnossa...



Pesualtaat
Sinks



Huonot puolet:

  • ei ole toista kylppäriä. Ranskalainen Kolli viettää uskomattoman paljon aikaa kylppärissä (en tiedä onko tämä kovin ranskalainen luonteenpiirre sitten?) ja joudun joskus aamuisin hyppimään yhdellä jalalla vessahätäni kanssa.
  • vaikka pesupöytä on tyylikäs, lähempi tarkastelu paljastaa, että puun käyttö tällaisessa yhteydessä ei ole viisasta – puu on rapistunut ja pinta kupruilee monesta kohtaa ikävästi.
  • Valaistus on aika himmeä, mutta onneksi meiltä löytyi muuhun koristeluun sopiva hopeanvärinen lamppu. Sen ääressä saa meikin kuntoon paremmin kuin puolihämärässä.

Sisustusideani kylppärin kaunistamiseksi:

Pesualtaat

Hopea tuo tyylikkyyttä ja aniliinipinkki pirteyttä
Silver colour brings style and anilin pink spice


  • toin sinisen vastapainoksi pirteää aniliininpinkkiä laittamalla pöydälle kaksi teko-orkideaa korkeissa ja kapeissa vaaseissa. Oikeastaan en keksinyt niille mitään muutakaan paikkaa, heh. Ne olivat Bonnin asunnossa tv-tasolla, mutta tässä asunnossa niitä ei olisi saanut soman symmetrisesti tv-tilaan.
  • kello tuossa keskellä on käytännöllinen – ja todella tarpeellinen ratkaisu.
  • diskopallokuosiselle lautaselle on kiva laittaa tarpeellista tilpehööriä ja siihen sopii somasti pieni kimaltelevakansinen korurasia.
  • Peilit saivat pehmeän lookin pienistä valkoisista enkelisiivistä. Kiinnitin ne nauhoistaan peilin taakse teipillä.
  • säilytän kahdessa pienessä valkoisessa korissa pumpulia ja hiusklipsuja.
  • löysin täältä Torinosta suloisen kissaroskiksen. Se piristää joka aamu!


Kissaroskis ja romanttiset pikkukorit
My cute cat garbage bin and small baskets



    Syvennys

    Syvennys käsipyyhkeille ja toilettipaperille
    A little place for the towels and toilet papers


    • käsipyyhkeistä sai käytännöllisen ja mukavalta näyttävän koristelun.
    • kylppärissä oli jo valmiina kaksi Ikean koria. Isompaan sijoitin wc-paperit ja pienempään heitämme tyhjät rullat.
    • ylähyllylle pinkkien orkideojen kanssa värisynkkaavia koristeita ja hajuvesipullo.

    Kylppärin bilee ja kaapit
    Bathroom´s bidé and drawers


    Säilytystilat

    • altaiden alla sijaitseviin kaappeihin saa jo aika mukavasti tavaraa säilöön.
    • ostimme joskus aikaa sitten Ranskasta ensimmäiseen Italian yhteiseen kämppäämme kaksi vaaleaa rottinkikaappia. Ne sopivat kuin nakutetut tähän kylppäriin, kun on tuota muutakin koriteemaa. Pienemmän kaapin päälle meillä oli valmiina kylppärin preussinsiniseen nätisti sopiva pieni taulu.

    Merellistä tunnelmaa kylppäriin
    Some blue decoration for the bathroom

    Yksi asuntomme positiivista yllätyksistä oli salahuoneeksi ristimäni koppi! Kylppärin ikkunat eivät avaudukaan sisäpihalle vaan ne ovat isot ovet, joiden takana on pieni huone. Sinne saa kätevästi ylimääräisen ja ruman roinan piiloon, kuten tikkaat, kuivaustelineen, ämpärin, multasäkin ynnä muuta sälää.

    Kylppärin ovien takaa löytyi salahuone!
    Behind the bathroom doors there is a secret room!


    Salahuoneesta pääsee toiseenkin salahuoneeseen. Vasemmalle aukeaa ovi, jossa on minimaalinen pesutupa! Se on aivan täydellinen: pesukoneen meteli ei kuulu asunnon puolelle, kun on kaksi ovea ja paksu seinä välissä. Ylempänä on pieni kuivausteline pikkupyykkiä varten ja bonuksena vielä oma allas käsinpesulautoineen! Kopissa on vielä oma pieni akkunansa, kattolamppu ja seinäkaappi.

    Minipesutupa
    Small washing room


    Huomasin, että naapureilla on samanlaiset systeemit, tässä näkyy yksi vastaavanlainen salahuone sisäpihalta päin.

    Hassu koppiparveke
    Funny balcony with similar secret room


    Jotenkin näistä hassuista puukopperoista tulee mieleen Venetsia. Koppi on lisätilansa ohella hyvä myös lämmöneristeenä. Kylpyhuoneemme säilyy kesälläkin siedettävässä lämpötilassa, kun kaikki kuumuus jää tuohon koppiin.
    Hmm, ehkä elokuun helteillä se paahtuu niin kuumaksi, että voisin ottaa sen uusiokäyttöön saunan muodossa ;D



    Here I introduce our bathroom. Unfortunately we have only one - and the toilet is in there too. In the morning it´s not always easy when there are two persons and only one bathroom.

    I like the colours and tiles: preussian blue, big tiles on the floor, small tiles on the walls. I spiced up the colours a bit with pink.

    The last pictures are from our curious "secret room": it´s perfect place for hide some ugly stuff ;) And the other mini-room is the washing place. It´s perfect, we don´t hear at all the washine machine from there. These secret rooms look like Venetian balconies from outside. Very old-fashioned - which I like. We don´t have this kind of funny buildings in Finland!

    About our flat in general: we had to take it without seeing it. We lived in Bonn, Germany, and it was too long trip in a busy time to come down here to see flats. But we were so lucky! Colleaque of my husband knew another colleaque who was leaving this place. He has been very happy here but now wanted to move together with his girlfriend. So we could trust on this guy and found out that this flat is in very good shape - compared to many flats in here. And the prices may be totally high.

    If dealing with agency you have to be careful all the time not to get fooled. And agencies take lot of money for dealing apartments. We got it now straight from the owner via the colleaque. When he left, we could move in in the very next afternoon!

    In some other letter later I will share more pctures from our flat.

    2 kommenttia:

    Atte Suomalainen kirjoitti...

    Täydellistä settiä.

    Kulkukatti kirjoitti...

    Kiitos :) Olen kyllä tosi tyytyväinen. Meillä oli Bonnissa ihan kamala ja nuhjuinen pikkukylppäri, joten tää tuntuu ihan luksukselta!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...