perjantai 4. maaliskuuta 2011

Kuutio ja katakombi - uuden asunnon yllätykset

Vielä muutama viikko sitten Kulkukatti pakkaili kimssuja ja kamssuja. Kahden vuoden elo Saksassa oli päättymässä ja edessä oli paluu  uusvanhaan kotikaupunkiin Torinoon. Palasin tänne mielelläni, sillä eihän Bonnin ikiharmaa taivas ja sadesää helli rotukissan turkkia eikä valoa kaipaavaa mieltä.

Ennen Bonnia ehdimme olla puolitoista vuotta Torinossa. Vaikka olin Saksassa pidempään kuin täällä, Torino tuntuu hassulla tavalla kodilta. Sitähän se toisaalta onkin: ensimmäinen ulkomainen kotini. Tännehän minä lensin ranskalaisen Kollin perässä syksyllä 2007 ja jäin sille tielle. Ja nyt on jälleen aika sopeutua italialaiseen elämänmenoon ja totutella tassunsa Torinon asfaltille.

Meillä kävi todellinen säkä, tuttava oli muuttamassa uuteen asuntoon juuri samaan aikaan kuin me tänne. Saimme sovittua asiat omistajan kanssa ja muutettua asuntoon hetimiten. Italian asuntomarkkinat ovat kalliit ja epämääräiset, joten olemme kumpikin varsin tyytyväisiä uuteen kotipesäämme.

Kansainvälinen muutto voi kiristää viiksikarvat äärimmilleen. Vaikea kuvitellakaan mitä se olisi ollut ilman täyden palvelun muuttoa, joka sekin jo kävi voimien päälle. Italian pojat kävivät pakkaamassa kamamme Bonnissa ja itse seurasimme myöhemmin perässä nyssykköillä täyteen ladatulla autolla.

Vielä joitakin laatikoita lojuu lattialla, mutta kyllä tämä jo alkaa mukavasti kotia muistuttaa. Asunto on varsin kaunis, kivasti remontoitu ja jätetty sopivasti vanhanaikaista tunnelmaa. Olohuoneen katto on alkuperäinen, tummanruskeista isoista hirsistä rakennettu. Esteettistä silmää miellyttää myös keittiön kaariholvikatto, mikä on jätetty paljaaksi punatiileksi.

Ainoa harminkryyni on olohuoneen keskelle isketty oranssi kuutio. Se on olevinaan jonkinlainen vierashuone, vaikka tästä katista se vaikuttaa ennemminkin hiirenloukulta, sillä niin pieni, pimeä ja epäkäytännöllinen se on.

Vieraskoppi keskellä olohuonetta

Kun tuli aika viedä ylimääräisiä tavaroita kellariin, kohtasin hauskan järkytyksen. Kellari on ennemmin katakombi! Heti ison rautaoven takaa lähtee alas jyrkät, rapautuneet kiviportaat. Alhaalla käytävän lattia on hiekkaa ja seinät tunkkaiselta haisevaa kiveä. Katakombistamme tuli mieleen Dungeons and Dragons –peli. Toivoa sopii, ettei örkkejä ja muita monstereita ala ilmestyä kulman takaa…

Portaat alas kellariin


Kellarikäytävä



Keskiaikainen vankityrmä vai kellari?

Joku päivä täytyy kulkea käytävät läpi. Mutta Kulkukatin villinä pamppaileva mielikuvitus ei salli sellaiseen seikkailuun yksin lähteä. Kolli ei mukaan suostunut, hän on varsin sisäsiisti tapaus eikä halua epämiellyttäviin paikkoihin. Pitää varmaan järjestää jollekin Suomi-ystävälleni elämysvaellus, mitä sävyttämään voisin hankkia tunnelin somisteeksi vaikkapa muovipääkallon ja muutamat sääriluut.


We came back to Turin after being in Bonn for two years. We got appartment via my husband´s colleaque. We were happy because it´s really expensive and difficult to find a decent flat in Italy. And there are always some problems that you are not aware at first. Now we saved time and money since we got the flat straight from the landlady, no agency feed involved.

We could trust the colleaque, he would have told if there are some manor problems in this flat - since we had to move in without seeing the flat before! We saw it only from the photos.

I am very happy about the flat. Except two things that were less convinient: there is a strange, orange painted "cube" in the middle of the living room. It´s supposed to be a small room but since it´s half open it doesn´t offer so much privacy. Well, it´s anyway okay, better than no guest room at all.

I got horrified when we had to take things to the cellar. It was more like a catacomb! Steep stone stairs go down and you feel like being in some Indiana Jones movie when starting to follow the never-ending corridors. The floor is stone and earth, the walls old bricks and some of the doors from what ever century! Only some skulls missing... 

I´m pretty sure we are not going to visit the cellar too often. I´m sure there must be also rats lurking somewhere :-O

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...