lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kevään kenkämuotia Torinosta

Vietimme ranskalaisen Kollini kanssa tänään kivan päivän keskustassa. Ilma oli mitä mahtavin, +22 astetta auringossa, ah! Nautimme lounaan ulkona piazza Maria Teresalla.
Jatkoimme siitä ensin joen rantaan, sitten leppoisalle kitykävelylle via Polle ja via Romalle. Silmä osui samalla näyteikkunoihin (kappas vaan) ja katselin minkälaisia kenkiä on tänä keväänä tarjolla.
Kevään 2011 kenkämuodissa pitkää vartta, naturelleja värejä
Shoe fashion 2011, nude and natural colours, long boots

Muoti tuntuu suosivan hyvin vaaleita ja hillittyjä sävyjä. Melkein jokaisessa ikkunassa on valkoisia, beigejä, nugaan, roosan tai vaaleanruskean sävyjä. Saapasjalkakissoille tuntuu olevan erityisen runsaasti tarjontaa. Löysävartiset ja pehmeänahkaiset nilkkurit tai saapikkaat ovat edelleen in, mutta niin myös simppelit perusballerinat.
Miesmäisen roheita naistensaappaita
Masculin boots

Naturelleja ballerinoja ja simppeleitä muotoja korkokengissä
Nude coloured flats and simply decorated high heels

Saappaat ovat jopa hyvin maskuliinisia: jykevärakenteisia ja koristeltu kulmikkailla soljilla tai rennoilla nauhoilla. Vastapainona on naisellisia ja tyttömäisiä avokkaita rusetteineen ja rönsyilevine lisukkeineen.
Saappaita ikkunassa
Boots on the shop window

Saappaita löysillä varsilla, vaaleita ja tummanruskeita sävyjä
Boots with loose cut, nude and dark brown colours

Kadulla näkee vielä talvimuodin jäljiltä tummemman sävyisiä, löysävartisia puolisaappaita. Tyylikkäimmillä italiattarilla on iästä riippumatta huimaavan korkeita korkoja sekä avokkaissa että saappaissa.
Paljon on myös harmaita ja ruskeita Uggseja, joista en henkilökohtaisesti tykkää yhtään enkä voi käsittää miten ne voivat olla vieläkin muodissa! Kyseessä on samanlainen hylkimisreaktio kuin Crockseihin. Vai onko minussa jotain vikaa? Olenko missannut jotakin olennaista Uggsien ja Crocksien vetovoimasta? Pelkästään nuo nimet kuulostavat… niin no… aika kamalilta. Auts. Pyydän anteeksi, jos joku kyseisten kenkien suuri ystävä pahoitti juuri mielensä!
Vastapainona oli sitten väriäkin, ja reippaasti. Katsokaapa vaikka tätä ikkunaa, mikä värikimara! Mielestäni hauskasti toteutettu vai mitä tuumaatte? Kenkäpalapeli. Sehän suorastaan huutaa kokeilemaan erilaisia popottimia.

Värikäs kenkäpalapeli
Colourful shoe puzzle

Putiikkien somistajat kyllä tietävät mistä (kengän)narusta vetää, naiset ja kengät ovat vähän sama yhdistelmä kuin lapset ja karkkikauppa… Nämä makeiset eivät tosin lihota, mutta laihduttavat rahapussia senkin edestä.
Nameista puheen ollen, lopuksi bongasin vielä tällaiset karkkikengät, suorastaan syötävän suloiset. Tuollaiset vanhanajan pirtelönostalgiaa kuiskivat ihanuudet voisi ostaa pelkästään iloiseksi koristeeksi olohuoneen nurkkaan, nam!

Karkkikorkkarit
Candy high heels


Here the pictures are showing what the text is about: shoes! The spring fashion in Turin seems to be very light from its colours. Lots of light-grey, beige, nude colours. Loose shaped boots and masculine look but also romantic high-heels and ballerinas with flowery decorations.

Natural colour got opposite power from some very colourful shoes with splashing pink, light-blue, polka dots and dary curves. Some of them look very delicious like the last ones :)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...