keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Romanttinen Rooma ja sen salaisuus

Circus Maximus

Huomaan rakastuneeni Roomaan yhä enemmän ja enemmän! Kaupunki on niin ihmeellinen ja kiintoisa, ettei siitä saa tarpeekseen. Rooma on ainutlaatuinen, toista vastaavaa ei ole. Siellä ollaan historian ytimessä, sivistyksen, politiikan ja kulttuurin alkutaipaleella, Rooman mahtavan valtakunnan voitonpäivien muistojen ympäröiminä.

Rooma on kuin kissa: itsetietoinen valtiatar, joka elää omaa elämäänsä välittämättä mitä muut ympärillä touhuavat. Arvoituksellisena, kaunis, täynnä yllätyksiä ja salaperäisiä katseita. Kuin antiikin jumalatar, tuo ikuisena edessämme kohoava kaupunki, säilyen samanlaisena vuosituhannesta toiseen, kuin elävä organismi, joka sykkii salaisuuksia, joita jokainen matkaaja yrittää omalla tavallaan selvittää.


Sisälle naukuva kissa ja kissan upea asuinympäristö
Cat meowing to get inside and the cat´s fantastic living quarters


Mikä se on, tuo Rooman salaisuus? Sillä jokin tuossa kaupungissa kiehtoo ja tulemaan paikan päälle yhä uudestaan. Onko se muinaisuuden ja modernisuuden ainutlaatuinen yhdistelmä?



Modernia hälyä ja antiikin raunioita
Modern traffic and antique ruins



Vai silmää hiveleva kauneus, kauniit piazzat ja elämänmakuinen tunnelma?


Upean taidekokoelman omaavan Doria Pamphili gallerian rauhallinen sisäpiha
ja Fontana di Trevin turistipaljoutta
Silent courtyard of Doria Pamphilij Gallery (its´ art collection is a must to see!)
and touristic hassle in front of Fontana di Trevi

"Karvainen" seinä :)
"Furry" wall



Vai saako sydämen sykkimään ihastuksesta kaikki ne kapeat kujat ja seikkailemaan houkuttelevat hämyisät sokkelot? Rooman romanttinen ränsistyneisyys, astuminen toiseen maailmaan - kuin vanhaan tauluun?


Tunnelmallisia sivukujia Rooman keskustassa
Cozy side streets in Rome city center

Ihastuttavia vanhoja taloja
Lovely old houses


Vai onko kiehtovuuden salaisuutena se, että Roomassa riittää aina nähtävää! Sen ainutlaatuisuus on riippumaton vuodenajasta.



Rooman keskusta nähtynä Aventinon kukkulalta
Rome seen from Aventino hill
Santa Maria Maggiore



Keskusta on nimittäin hämäävällä tavalla pienimuotoinen, vaikka oikeasti siellä on miljoona mielenkiintoista paikkaa. Pienimuotoisuuden illuusio syntyy vanhojen kapeiden kortteleiden varjoisista nurkkauksista ja useista keskustan kaltaisista aukioista, joita on kuitenkin monia ja joka puolella.



Capitolium-kukkulan varjoisa kuja ja Berninin kuuluisa Tritonin suihkukaivo auringonpaisteisella aukiolla
Narrow shadowy alley in Capitol hill and Bernini´s famous Triton Fountain in a sunny piazza


Roomassa on monta ydintä, jokainen niistä ihastuttava omalla tavallaan; uskonnollinen tai ylväs, värikäs turistirysä tai paikallisten nurkkaus, antiikin raunioiden keskus tai moderni liikealue, valoisa ja iso tai hämyisä ja pieni, meluisa tai hiljainen, luksusglamour tai romanttisesti rähjäinen tai montaa asiaa yhtä aikaa.



Uskonnon harjoittamista ja elinkeinoa turismista
Religion and tourism




I have fallen in love with Rome more and more! The city offers always something amazing to its´ visitors. Rome has kind of a charming secret that invites you to solve it.

Rome is like a cat: majestetic, self sufficient, living its´ own life despite what happens around. Ancient and always the same with its´ elegance and mystery. Beautiful goddess. That living organism that pumps life, joy, emotions from its´ history to the future.


Vanhaa tyylikkyyttä ja uutta linjakkuutta
Old style and modern drive


Maybe the secret of Rome is that it has so many different faces that are impossible to see during only one trip. Rome can be at the same time many things with it´s different center areas: noisy or silent, cozy and local or totally touristic, ancient or modern, vast and light or small and shadowy, luxorious or romantically collapsing, religious or earthly or many things at the same time.



Rähjäistä ja edustavaa
Ugly and beautiful

8 kommenttia:

Simpukka kirjoitti...

Mukavaa tekstiä. Olipa kiehtovaa kulkea mukanasi Roomassa. Eikä ollut liian kuumakaan, Savossa ulkomittari näyttää vain + 6 astetta.

Kulkukatti kirjoitti...

Kiitosta! Hih, tuossa lämpötilassa jaksaakin hyvin tallustaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kunpa ajattelisin itsekkin viela noin Roomasta... Vuosia taalla asuttuani suorastaan inhoan koko kaupunkia, sen kaaottisuutta, ihmisten epakohteliasuutta ja julkeutta. Myonnetaan, etta ilmasto ei ole hassumpi ja keskusta on ihana.

Kulkukatti kirjoitti...

Heippa Anonyymi. Asuminen on tosiaan oma juttunsa kaupungissa kuin kaupungissa. Täällä Torinossakin tuo ihmisten röyhkeys ja meteli välillä pännii suomalaista :)

Turistina on helppoa hehkuttaa, kun saa keskittyä vain kohteen hyviin puoliin ja asua laiskana hotellissa. Ei tarvitse elää arkea.

Muuttaisin Roomaan silti mieluusti vaikka pariksi vuodeksi, ehtisi koluta kunnolla nuo kiintoisimmat kohteet. ;)

Ciacy kirjoitti...

Sulla on tosi kaunis kuva Roomasta. Mà tykkààn tosi kovaa Rooman historiasta ja kuinka kaikki nàhtàvyydet on tosi tavoitettavissa, suorastaan kàvelevàt kulman takaa vastaan. Itseàni kuitenkin àrsyttàà aivan suunnattomasti turistisuus js paikallisten tòykeys ja jatkuvat huijausyritykset.

Kulkukatti kirjoitti...

Ciacy, ehkä mun tosiaan pitäisi asua siellä ne pari vuotta niin johan muuttuisi ääni kissan kellossa! :D

En voinut itselleni mitään: välillä oli niin romanttisia tuntemuksia siellä kujilla hiippaillessa, että tekstistä tuli sulaa hunajaa, heh. Keskusta on esteetikolle oikea aarreaitta.

Niistä turistimassoista en minäkään pidä, ihan hirveää. Varsinkin Esp. portaiden ja Fontana di Trevin alue... Auta armias!

Mitä töykeyteen ja huijaamiseen tulee, niin olen jo oikeastaan tottunut siihen. Kyllä Torinossakin meinaan temput osataan, heh.

Anonyymi kirjoitti...

Minulle ei selkeästikään puolen vuoden asuminen Roomassa riittänyt karistamaan ihanan romanttista kuvaa, vaan edelleen olen aivan hurmaantunut sen yhdistelmästä antiikkia ja tätä päivää kuhisevaa elämää. Tosin siitä on jo vuosia, kun viimeksi edes vierailin kaupungissa, joten ehkäpä aika kultaa muistot...
Toki tuo turistimaisuus ärsytti, sillä jouduin päivittäin puikkelehtimaan tiellä töllöttävien massojen läpi luennoille juostessani, mutta toisaalta tunsin samalla myös suurta ylemmyyttä siitä, että sain opiskella moisessa ympäristössä ;)

- Sattumalta blogiin eksynyt ja todennäköisesti uudemmankin kerran piipahtava lukija

Kulkukatti kirjoitti...

Tervehdys anonyymi! Mukavaa, kun löysit tänne ja tuleppa kurkkimaan toistekin. :)

Rooman monipuolisuus on kyllä niin ainutlaatuinen yhdistelmä, ettei toista samanlaista kaupunkia ole olemassa.

Vau, sinulla on ollut mahtava opiskelupaikka! Harmittelen joskus, etten nuorempana lähtenyt opiskelemaan ulkomaille. Olisi ollut mieletön kokemus ja elämänkoulu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...