perjantai 29. huhtikuuta 2011

Eksoottinen paluu Suomeen

Johan oli kotimatka! Takana viikko jos jonkinlaista reissaamista. Lähdimme viikko sitten Torinosta Alppi-kodon kautta Limogesiin, anoppilaan, auttamaan muuttohommissa. Sitten ajoimme Pariisiin vajaaksi kolmeksi päiväksi katsomaan näyttelyitä ja kaupunkia.
Eilen olin vielä Musée d´Orsayssa katsomassa iki-ihania impressionisteja ja muita lemppareitani. Olipa muuten melkoinen koetus jaloille: ensin piti jonottaa kaksi tuntia kylmässä viimassa. Orsayssa on menossa Manet´n näyttely ja paikka oli pullollaan väkeä.
Iltapäivällä hikoilin jännityksestä autossa puolitoista tuntia, kun keskustan ja Roissyn lentokentän välillä oli aivan hirmuiset ruuhkat ja tietyöt vielä päälle. Pelkäsin, kerkiänkö lennolle! Mitä tästä opimme, junalla pääsee nopsemmin. Vaikka olihan se mukavaa, että ranskalainen Kollini saatteli minut kentälle asti.
Meikäläisen matkasuunnitelmat menivät uusiksi, kun sain tietää Pariisissa ollessa, että Helsingin emäntäni lähteekin työmatkalle! Vapun alusajan piti olla hänellä vapaata, mutta näin sitten kävi, voih. Ja minä olin jo pakannut valikoidut hepenet ja systeemit, valmiina hienostelemaan Helsingin hulinoissa perjantaina ja lauantaina. Harmitti myös, kun olin suunnitellut tapaavani muitakin kamuja pääkaupungissa, parille olin jo ehtinyt ilmoitella tulostani.
Ja kaiken päälle Tampereen kodissani majaili vielä evakossa yksi ystäväni, joka piti pyytää lähtemään jo aikaisemmin.
Lentoni saapuminen Helsinki-Vantaalle oli vasta 23:30. En tykkää yhtään yömatkaamisesta ja takana oli jo muutenkin rasittava – vaikkakin hieno – reissu kaikkine museomaratoneineen ja valvomisineen. Olisi ollut huojentavinta päästä nopsaan unten maille.
Kotimatkasta kehkeytyi varsinainen eksoottinen painajainen. Kaikki meni ensin sujuvasti, sain laukun heti ja bussiakaan ei tarvinnut odotella kauaa. Olin suunnitellut, että laitan puhelimen herättämään Tampereelle ja korvatulpat unen takaamiseksi. Ja kissan viikset!
Ängetessäni paunulaiseen, huomasin, että koko bussi oli tupaten täynnä. Sain säkällä viimeisen istumapaikan bussin perältä. Osa lentomatkaajista joutui seisomaan käytävällä Hämeenlinnaan asti. Kuski pahoitteli kovasti, ei ollut osannut varautua konserttimatkalaisiin. Helsingissä oli ollut joku rokkitapahtuma, sieltä tulevat äijät olivat jo melkein täyttäneet auton.
Ei siis toivoakaan unesta. Matkalaukku varpaiden päällä ja vieressä kaljalta haiseva, unissaan kuorsaava ja koriseva äijä! Pelkäsin, että kohta se alkaa nuokkua ja kuolata minua vasten. Paikka oli vieläpä vessan vieressä. Siinähän tuskastelin kaksi ja puoli tuntia. No, näytti siinä monella muullakin lentomatkaajalla olevan hermot tiukilla.
En tiennyt itkeä vai nauraa, kun yksi auton lukuisista kaljaäijistä ähisi käytävillä seisovien välistä vieressäni olevaan vessaan ja kehui kohdallani, että on niin s****nan hankala päästä vessaan, että p**ka tulee housuun jo matkalla. Kiitos tästäkin informaatiosta, ajattelin ja yritin meditoida itseni takaisin Musée d´Orsayhin eteeristen impressionistitaulujen ääreen. Tervetuloa Suomeen!
Pääsin nukkumaan vasta puoli neljältä aamulla Tampereen kotona. Krooh... Täytyy tässä tsekata itsensä Suomen tasalle ja postailla myöhemmin vireämmässä tilassa kuulumisia Pariisista. Nyt alan katsomaan äidin kanssa Katen ja Williamin häitä telkasta, sentään jotain vaaleanpunaista höttöä shokkipaluun vastapainoksi :)


I had an exotic return to Finland on Thursday night. I was supposed to stay in Helsinki for couple of days but my hostess there had to cancel, she got a sudden business trip. I had to take airport bus to Tampere. The trip is 2,5 hours so not so nice in the middle of the night - my flight arrived to Helsinki 23:30.

I was already tired, I had been on the move one week. First via Megève to Limoges, there helping my mother-in-law´s move and packing, then for couple of days to Paris to visit interesting exhibitions, walking a lot and almost got late from the flight because of the traffic jam.

My nice plan for sleeping in the bus didn´t succeed. It was full of people! There had been some rock concert in Helsinki and those beer smelling guys from there had filled already the bus... Some of the travelers had to stand in the bus for 1,5 hours untill Hämeenlinna.

I was lucky and got the last seat. But had to sit next to a guy who smelled horribly lot of beer, he was sleeping and snoring and talking in his sleep. And we had toilet just next, so you can only imagine! I was thinking that some hours ago I was in Musée d´Orsay admiring the beautiful paintings by impressionists...

I got to sleep at home 03:30, totally exhausted. Welcome to Finland! ;)

2 kommenttia:

Atte Suomalainen kirjoitti...

Todellista vappumeininkiä jo hyvissä ajoin. Sehän oli kaikki tuossa bussimatkassasi. Tervetuloa.

Kulkukatti kirjoitti...

Kiitos Atte! Heh, joo, saipahan totta tosiaan hyvää treeniä ennen Tampereen Vappuhulinoita ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...