tiistai 22. maaliskuuta 2011

Sähkökatkos

Elämä ei käy ainakaan liian tylsäksi Italiassa! Muistin tämän taas eilen illalla. Kello oli puoli yhdeksän, kun yht´äkkiä sähköt pamahtivat poikki. Siinähän sitten yritin hapuilla eteenpäin sysimustassa ja olla telomatta itseäni huonekalujen kulmiin. Olin juuri hiljattain sulkenut asuntomme kaikki ikkunaluukut ja verhot, joten oli todellakin pimeää.

Pienimuotoisen paniikin ainekset olivat ilmassa: mitä tapahtui ja mitä nyt teen? Onko sähkömaksu hoidettu vai miksi sähköt menivät? Missä on sähkökaappi? Jääkaappi ja pakastin ovat täynnä ruokaa, apua, nyt kaikki pilaantuu! Kanavuoka on uunissa, nyt se menee mönkään! Murtomiehet katkaisivat sähköt ja ovat kohta sisällä! Torakat hyökkäävät pimeässä kimppuuni!
Sain onneksi pikkuisen valonkajastusta avaamalla verhot ja ikkunaluukut ja Kollin taskulamppukin löytyi viimein. Kuikuilin sisäpihan parvekkeelta talomme muita ikkunoita, joissa näkyi iloisesti palavat valot. Ongelma oli siis vain meillä.
Keksin siinä sitten, että olisi parasta soittaa edelliselle vuokralaiselle, Kollin työkaverille. Soitin kännykällä Kollille, joka oli vielä toimistolla, ja maukusin apua tilanteeseen. Onneksi Kolli sai kiinni kollegansa, joka osasi heti ohjeistaa ongelmassa.
Syypäänä oli uuni. Sähkökatkoja oli tullut kuulemma ennenkin uunin ollessa päällä. Olisihan se pitänyt arvata: yhtäaikainen uunin ja tiskikoneen ja läppärin käyttö on liian suuri ponnistus italialaiselle sähköverkolle. No mutta tietenkin!
Ikävin puoli jutussa oli, että sähkökaappimme sijaitsee kellarissa. Eli siellä kauhufilmien katakombissa! (Kuutio ja katakombi - uuden asunnon yllätykset) Ou jee… Ritarillisena aviopuolisona Kollini lupautui kiitämään paikalle asap ja menemään kellariin puolestani.
Täytyy koettaa nyt muistaa tämä uunijuttu. Edellisessä asunnossamme päävihulainen oli pesukone. En ikinä sisäistänyt simppeliä ohjetta: jos peset pyykkiä, älä imuroi! Onnistuin tuolla tavalla muutamankin kerran posauttamaan sähköt. No, menivät ne kerran poikki ihan taloyhtiönkin toimesta. Mutta siellä sentään asuntomme sähkön pääkatkaisin sijaitsi eteisessä eikä missään kauhukellarissa.
Täytyy yrittää ajatella positiivisesti: elämä on rennompaa, kun omaksuu italialaisen tyylin. Kaikkea ei tarvitse suorittaa yhtä aikaa vaan voi touhuta rauhassa yhden asian kanssa kerrallaan, heh!


Before living in Bonn for two years we stayed in Turin for 1,5 years. I had difficulties to remember that if you wash loundry, you shouldn´t use vacuum cleaner! The electricity can´t take too much and so I ended up many times to wonder in the darkness.

Now it happened again. Well, in this new flat I didn´t know for sure what went wrong. But we found out that the problem maker here is the oven. The previous tenant told us in the phone that oven has made tricks before too. We shouldn´t use other equipments at the same time with the oven.

The nasty thing is that our electricity box is in the horrible "catacomb". Fortunately Mr Cat saved me, he came quickly from the work so I didn´t need to go down to the cellar in the dark evening.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...